aA
Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis kandidatą į teisingumo ministrus socialdemokratą Julių Pagojų apibūdina kaip jauną ir veržlų, bet jau pakankamą patirtį sukaupusį politiką.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis
© DELFI / Domantas Pipas

„Žinau šitą žmogų nuo jo darbo viceministru, man imponuoja, kad tai gerą išsilavinimą turintis, jaunas žmogus, turintis didelę patirtį darbuojantis ir valdžios sektoriuje, ir nevyriausybinių organizacijų srityje, žinantis ir Briuselio koridorius, važinėjęs po tarybas. Jaunas, veržlus ir džiaugiuosi, kad socialdemokratų partija atsinaujina tokiu būdu ir siūlo žmones, kurie turi, manau, pakankamą politinę ateitį“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S.Skvernelis.

Socialdemokratų prezidiumo pirmadienio vakarą patvirtintas kandidatu į teisingumo ministrus J.Pagojus antradienį jau susitinka su prezidente Dalia Grybauskaite.

Teisingumo viceministro pareigas kadenciją baigiančioje Vyriausybėje ėjęs J.Pagojus pirmadienį po Socialdemokratų partijos prezidiumo posėdžio teigė manąs, kad turimo darbo patirties jam užteks.

„Manau, kad ketveri metai Teisingumo ministerijoje, buvo tie, kurie suteikė man pakankamai patirties“, – sakė jis.

28-erių J.Pagojus būtų jauniausias ministras šioje Vyriausybėje. 2011 metais jis įgijo teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete, 2012 metais taip pat Vilniaus universitete įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį. 2012 – 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro Juozo Bernatonio patarėju, teisingumo viceministro pareigas ėjo nuo 2014 metų.

Praėjusio Seimo kadencijai einant į pabaigą, 2016 metų vasarą J.Pagojus laimėjo konkursą tapti Teisingumo ministerijai pavaldžios Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriumi.

Opozicija tuomet kritikavo, kad konkurso į naujo tarnybos direktoriaus pareigas sąlygos galėjo būti sukurtos siekiant sumažinti konkurenciją J.Pagojui ir užtikrinti jam darbo vietą po spalį vyksiančių rinkimų į Seimą. Teisingumo ministerija teigė, kad konkursas vyko skaidriai, jame dalyvavo šeši asmenys.

J.Pagojus taip pat vadovavo kelioms Lietuvos jaunimo organizacijoms.

Anksčiau socialdemokratai vadovauti Teisingumo ministerijai yra siūlę buvusį parlamentarą Darių Petrošių, bet šis pirmadienį pranešė atsiimąs kandidatūrą, kad apsaugotų šeimą ir busimą Vyriausybę nuo šmeižto.

Vienas iš „valstiečių“ atstovų Povilas Urbšys viešai išsakė abejones dėl D.Petrošiaus galimybių eiti šias pareigas. P.Urbšys kalbėjo apie galimas D.Petrošiaus šeimos sąsajas su prieštaringai vertinamu Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius. D.Petrošius dėl apie jį paskleistos informacijos kreipėsi į teisėsaugą.

Pirmadienio rytą socialdemokratų valdyba buvo nutarusi į ministrus siūlyti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką Julių Sabatauską, bet jo kandidatūrą sukritikavo koalicijos partneriai – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis bei paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis. Jie tvirtino norį matyti būsimojoje Vyriausybę jaunesnį, naujos politikų kartos žmogų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.