aA
Prienų rajono taryboje dėl atleistų savivaldybės darbuotojų kilo nesutarimas tarp valdančiųjų ir opozicijos: neįregistravus opozicijos sprendimo projekto dėl administracijos direktoriaus pavaduotojos atleidimo, devyni tarybos nariai ketvirtadienį paliko posėdį.
Atleidimas
© Corbis

Opozicijos atstovai parengė sprendimo projektą dėl administracijos direktoriaus pavaduotojos „darbietės“ Rimos Zablackienės atleidimo iš pareigų. To priežastis – sprendimas atleisti jos kuruojamų sričių skyrių vadovus savivaldybėje.

„Mes atleidome kelių skyrių vedėjus dėl to, kad netiko jų darbo kokybė ir tų skyrių, kuriuos kuravo administracijos direktoriaus pavaduotoja. Bet aš galvoju, kaip tik gerai, kad ji nenuolaidžiauja“, – BNS pirmadienį sakė Prienų rajono meras socialdemokratas Alvydas Vaicekauskas.

Jo vertinimu, ši opozicijos iniciatyva – bandymas pakeisti valdančiąją koaliciją.

Visuomeninio rinkimų komiteto „Už pasitikėjimą, atsakomybę ir sėkmę“ atstovas taryboje Arūnas Vaidogas BNS sakė, kad nebuvo aiškūs motyvai, kodėl staiga prireikė atleisti dalį skyrių vadovų.

„Opozicija nusprendėme, kad jeigu kuruoja pavaduotoja tas sritis ir neprižiūri, kaip realiai dirba skyriai, reiškia jos kaltė. Meras teigia, kad atleidžiame tuos, kurie blogai dirba. O pasirodo, atleidžiami savo noru, su išeitinėmis (kompensacijomis – red.). Tai blogai dirba, bet išeina savo noru ir dar išmokamos išeitinės?“ – Stebėjosi opozicijos atstovas.

Pasak jo, mėginant registruoti sprendimo projektą dėl R.Zablackienės atleidimo, jis susidūrė su sunkumais – buvo užlaikomi savivaldybės darbuotojai, turėję padėti parašus, todėl to nepavyko padaryti laiku.

Protestuodami prieš tokią situaciją, devyni opozicijos atstovai ketvirtadienį paliko posėdžių salę. Kadangi dar dalies tarybos narių posėdyje nebuvo, nebesant kvorumo, posėdis vykti negalėjo.

Meras piktinosi, kad dėl tokio opozicijos žingsnio nebuvo galima patvirtinti gerokai mažesnės šildymo kainos. Tarybos posėdis vėl rengiamas šį ketvirtadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.