aA
Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovo žmona pirmadienį sulaukė griežtos kritikos dėl atlikto čiuožimo numerio Holokausto tema, kuriam buvo parinkti dryžuoti, koncentracijos stovyklos kalinių uniformas primenantys kostiumai.
Putino atstovo žmona šokiravo čiuožimo numeriu Holokausto tema
Putino atstovo žmona šokiravo čiuožimo numeriu Holokausto tema
© youtube.com

Olimpinė šokių ant ledo čempionė Tatjana Navka, Kremliaus atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo sutuoktinė, numerį su aktoriumi Andrejumi Burkovskiu atliko per įžymybių čiuožimo šou „Lednikovyj period“ laidą, parodytą praeitą šeštadienį.

Šį šou geriausiu vakaro laiku rodo valstybės kontroliuojama televizija „Pervyj kanal“.

Šokėjai vilkėjo baltos ir juodos spalvų dryžuotus kostiumus su numeriais ir geltonomis žvaigždėmis, jų pasirodymas baigėsi šūvių garsais. Jie šoko pagal dainą iš „Oskaru“ apdovanotos 1997 metų italų tragikomedijos „Gyvenimas yra gražus“ (L a vita e bella ), pasakojančios apie tėvą, mėginantį nuo mažamečio sūnaus nuslėpti gyvenimo koncentracijos stovykloje siaubą.

Putino atstovo žmona šokiravo čiuožimo numeriu Holokausto tema
Putino atstovo žmona šokiravo čiuožimo numeriu Holokausto tema
© youtube.com

Pora už pasirodymą pelnė daugiausiai balų ir teisėjų pagyras, T. Navka „Instagram“ parašė, kad tai yra jos vienas „mėgstamiausių numerių“ ir kad „mūsų vaikai turėtų žinoti ir prisiminti šį baisų metą“.

Tačiau internete ir tarptautinėje žiniasklaidoje pasirodymas išprovokavo diskusijų bangą.

„Ar išprotėjot? Šypsenos su kalinių uniformomis ir geltonomis žvaigždėmis! Žiūrovai, pratrūkstantys plojimais ... Be skonio, be takto, be supratimo“, – televizijos svetainėje parašė vartotojas Michailas Ratinskis.

„Tai baisu, žmonės nesupranta, ką daro. Tai šventvagystė“, – „YouTube“ paskelbtą numerio įrašą, kuris pirmadienį buvo peržiūrėtas 36 tūkst. kartų, pakomentavo Viki Reznik.

Dauguma kitų komentarų taip pat yra neigiami.

Britų laikraštis „Daily Mail“ rašė, kad šokėjų „švytinčios šypsenos“ atrodė „mažai susijusios su jų baisia tema“, o JAV žurnalo „People“ svetainėje šis šokių ant ledo pasirodymas buvo pavadintas „keliančiu nerimą“.

Naciai išžudė maždaug 10 mln. Sovietų Sąjungos civilių ir karo belaisvių, kurių maždaug 1,3 mln. buvo žydai, nurodo Jungtinių Valstijų Holokausto memorialinis muziejus.

Maskvoje įsikūrusios visuomeninės tyrimų ir švietimo organizacijos „Holokost“ vadovė Ala Gerber interviu radijui „Govorit Moskva“ sakė, kad „labai sudėtinga“ deramai pavaizduoti Holokaustą.

„Visų pirma, galvoju, kad neturi būti išjuokimo, neturi būti ironijos, neturi būti jokios kreivos šypsenos“, – sakė ji.

Rusų čiuožėjas Ilja Averbuchas, sukūręs šio numerio choreografiją, pirmadienį kalbėdamasis su bulvariniu laikraščiu „Komsomolskaja Pravda“ piktai teisino pasirinkimą ir sakė: „Visą šią reakciją pavadinčiau mūsų dienų beprotybės ženklu.“

T. Navka dar prieš pernai Juodosios jūros pakrantėje įvykusias prašmatnias vestuves su D.Peskovu buvo populiari žvaigždė ir televizijos veidas, bet santuoka pavertė juos viena labiausiai stebimų Rusijos garsenybių porų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.