aA
Jaunas Rusijos šachmatų didmeistris Jurijus Jelisejevas žuvo iškritęs iš pastato 12-ojo aukšto, sekmadienį pranešė Rusijos šachmatų federacija (RŠF).
Jurijus Jelisejevas
Jurijus Jelisejevas
© Twitter nuotr.

„Šiąnakt (naktį iš šeštadienio į sekmadienį) žuvo mano artimas draugas, puikus šachmatininkas ir analitikas, vienas talentingiausių mano pažįstamų žmonių Jura Jelisejevas. Jis mėgino perlipti iš lango į balkoną 12-ame aukšte, bet nukrito“, – federacijos spaudos tarnyba citavo didmeistrį Danijilą Dubovą.

RŠF išreiškė užuojautą J. Jelisejevo artimiesiems ir draugams.

Rusijos tyrimo komiteto Maskvos skyriaus vadovė Julija Ivanova sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad jos biuras tikrina šio incidento sostinės šiaurės vakariniame rajone aplinkybes.

„Lapkričio 26-osios vakarą, būdamas gyvenamojo namo Piatnickio plente bute, 20-metis jaunuolis mėgino perlipti iš 12-o aukšto lango į to paties buto balkoną, bet neišsilaikė ir nukrito. Nuo patirtų traumų jis mirė įvykio vietoje“, – nurodė ji.

„Nustatyta, kad bute buvo jo pažįstami, tapę įvykio liudininkais“, – sakė J. Ivanova ir pridūrė, kad pradėtas įvykio tyrimas.

2012 metais J. Jelisejevas tapo Rusijos šachmatų čempionu jaunuolių iki 16 metų atskyryje, o 2013 metais pelnė didmeistrio titulą.

Šiemet jis tapo pagrindinio Maskvos atvirojo šachmatų turnyro nugalėtoju.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.