aA
Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ketvirtadienį vyksta į Ruklą, kur per pastarosiomis savaitėmis įvyko du išpuoliai prieš pabėgėlių priėmimo centre gyvenančius imigrantus iš Artimųjų Rytų.
Algimanta Pabedinskienė
Algimanta Pabedinskienė
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Pabėgėlių priėmimo centre vyks ministrės pasitarimas su vietos pareigūnais - policijos, sveikatos apsaugos, vietos bendruomenės bei nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Susitikime ketinama aptarti pabėgėlių integracijos klausimus ir iškylančias problemas.

Prieš vizitą į Ruklą A.Pabedinskienė BNS sakė pasigendanti pabėgėlių priėmimo centro vadovo Roberto Mikulėno aktyvumo sprendžiant problemas.

Praėjusį penktadienį policija pranešė, kad vietiniai jaunuoliai užpuolė iš mokyklos einančius du paauglius sirus, gyvenančius pabėgėlių priėmimo centre.

Jie užpulti praėjus porai savaičių po to, kai du nepažįstami jaunuoliai užsipuolė dvi pabėgėlių priėmimo centro gyventojas - sirę ir irakietę, kurios vežimėlyje vežėsi mažametį vaiką.

Pagal Europos Sąjungos programą Lietuva yra įsipareigojusi priimti 1105 pabėgėlius iš Artimųjų Rytų. Šiuo metu į šalį perkelta beveik 200 asmenų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.