aA
JAV tyrėjai nustatė paslaptingos Rusijos verslininko ir buvusio ministro Michailo Lesino mirties priežastį. Prokuratūra penktadienį užbaigė bylą ir pranešė, kad vyras Vašingtono viešbutyje mirė po to, kai girtas krito ir susižalojo, rašo „The New York Times“.
Vladimiras Putinas, Michailas Lesinas
Vladimiras Putinas, Michailas Lesinas
© Reuters/Scanpix

M. Lesino mirtis pritraukė didelį dėmesį, mat anksčiau jis buvo artimas Kremliui ir Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui bei vaidino svarbų vaidmenį kontroliuojant šalies žiniasklaidą. Nepaisant to, vėliau jis netikėtai prarado įtaką ir pasitraukė į JAV.

Mėnesių mėnesiais spėliota, kad M. Lesiną galėjo nužudyti verslo konkurentai ar netgi Kremlius, taip parodydamas, kas nutinka išdavikams. Nors nebuvo jokių įrodymų, galėjusių paremti šias versijas, spėlionės suintensyvėjo, kai kovo mėnesį buvo paskelbta, kad vyras mirė dėl traumų galvos, kaklo ir liemens srityje bei galūnėse.

Po vyro mirties praėjo beveik metai, ir teisėsaugos institucijos nustatė, kad 57 metų M. Lesinas patyrė šiuos sužalojimus krisdamas po to, kai vartojo alkoholį.

Pasak JAV Kolumbijos apygardos prokuratūros, remiantis įrodymais, įskaitant apsaugos kamerų filmuotą medžiagą ir liudytojų parodymus, M. Lesinas 2015 m. lapkričio 4 d. atvyko į savo viešbučio kambarį po to, kai kelias dienas vartojo daug alkoholio. Nustatyta, kad jis mirė nuo sužalojimų būdamas vienas savo kambaryje. Medicinos eksperto teigimu, prie mirties prisidėjo ir „ūminė etanolio intoksikacija“.

Nustatyta, kad vyras mirė dėl bukos jėgos sukeltos traumos, kai krito viešbučio kambaryje. Sužalojimai liemens srityje, kakle ir galūnėse taip pat prisidėjo prie mirties, tačiau neaišku, ar jie gauti parkritus viešbučio kambaryje, ar anksčiau.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.