aA
Nepaisydami bjauraus oro, Lietuvos kelių policijos tarnybos ir Vilniaus kelių policijos pareigūnai naktį iš penktadienio į šeštadienį sostinėje surengė reidą.
Per reidą įkliuvo dešimtis kartų baustas „beteisis“ vairuotojas, o nepilnametis su BMW rėžėsi į stulpą
© DELFI (E.Skardžiaus nuotr.)

Apie 22.40 val. Vilniaus vakariniame aplinkkelyje sustabdytas automobilis „Renault Laguna“, kurį vairavo itin „pasižymėjęs“ pažeidėjas - neturintis teisės vairuoti jaunas vyras vien rugsėjo mėnesį 12 kartų įkliuvo policijai prie automobilio vairo.

Iš viso už įvairius pažeidimus administracine tvarka jis baustas apie 50 kartų. Baustas jis ir už narkotikų laikymą, todėl penktadienio vakarą pareigūnai itin kruopščiai patikrino jo automobilį (nieko draudžiamo šįkart nerasta).

Tikrinant duomenų bazes paaiškėjo, kad spalio pradžioje šio asmens vairuojamą automobilį nufotografavo stacionarus greičio matuoklis. Todėl dabar „kelių gaideliui“ surašyti iškart du protokolai už vairavimą neturint tam teisės.

Apie 23 val. įvyko avarija, kurią sukėlė nepilnametis BMW vairuotojas. T. Narbuto g., prie pat žiedo, esančio šalia Edukologijos universiteto, 17-metis nesuvaldė automobilio ir trenkėsi į apšvietimo stulpą. Jaunuolis liko sveikas, bet motinos vardu registruotą BMW sudaužė.

Netrukus avarijos vietoje atsirado įsiaudrinęs nepilnamečio vairuotojo tėvas. Jis avariją fotografavusiems bei filmavusiems žurnalistams emocingai grasino teismais, klausinėjo, ar ne Skvernelis juos čia iškvietė, ir t.t.

Pylimo g. apie 2 val. pareigūnai sustabdė BMW, kurį vairavo Sirijos pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje. Jis policininkams pateikė gruzinišką vairuotojo pažymėjimą. Pagal įstatymą, užsieniečiai, gavę leidimą gyventi mūsų šalyje, per pusę metų privalo įgyti lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Šis siras Lietuvoje gyvena jau ilgiau, nei pusę metų, todėl jo gruziniškas vairuotojo pažymėjimas pas mus nebegalioja. Užsienietis bus nubaustas už vairavimą neturint tam teisės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.