aA
Penktadienį Jungtinių Tautų (JT) Generalinė Asamblėja balsuodama pašalino Rusiją iš Žmogaus teisių tarybos. Tai vertinama, kaip tarptautinės bendruomenės antausis Rusijai.
Tarptautinėje arenoje skeltas antausis Rusijai
© Reuters/Scanpix

Pirmadienį daugiau kaip 80 žmogaus teisių gynimo ir pagalbos organizacijų paragino JT nares pašalinti Rusiją iš Žmogaus teisių tarybos dėl karinės kampanijos Sirijoje.

„Tai diplomatinis smūgis Kremliui didžiojoje tarptautinėje arenoje“, – taip faktą, kad Rusijos nebus tarp 14 Žmogaus teisių tarybos narių, apibūdino Vokietijos naujienų portalas spiegel.de.

Dėl Rytų Europai skirtų dviejų vietų varžėsi tik trys šalys: Rusija, Kroatija ir Vengrija. JT Generalinės asamblėjos balsavime, kuriame dalyvavo visos 193 šalys narės, 144 balsus gavo Vengrija, 114 - Kroatija, o Rusija su 112 balsų liko už borto.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.