aA
Serbijos ministras pirmininkas Aleksandras Vučičius atsisakė komentuoti pranešimus apie Rusijos piliečių, įtariamų rengus teroro aktus Juodkalnijoje, deportavimą. Kaip pranešė penktadienį televizijos kanalas „N1“, politikas pareiškė neturįs teisės kalbėti apie tokius dalykus.
Aleksandras Vučičius
Aleksandras Vučičius
© AFP/Scanpix

Ketvirtadienį Belgrado leidinys „Danas“, remdamasis Serbijos vyriausybei artimais šaltiniais, pranešė, kad keli rusai buvo išsiųsti iš Serbijos už teroro aktų rengimą. Kartu buvo užsiminta apie „sėkmingą“ Rusijos ir Serbijos specialiųjų tarnybų bendradarbiavimą.

Informacija apie deportavimą pasirodė tuo metu, kai į Belgradą netikėtai atvyko Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas, kuris susitiko su Serbijos prezidentu Tomislavu Nikoličiumi, premjeru A. Vučičiumi ir URM vadovu Ivica Dačičiumi. Jų derybos buvo uždaros.

Spalio 16 d. buvo sužinota, kad Juodkalnijoje už teroro aktų rengimą sulaikyta 20 Serbijos piliečių. Pagal tyrėjų versiją, jie ketino apšaudyti opozicijos mitingo dalyvius, o paskui juos išprovokuoti užimti Juodkalnijos parlamentą - Skupščiną.

A. Vučičius patvirtino šią informaciją ir pažymėjo, jog Serbijos pareigūnai išaiškino "dar kelias pavojingas grupes", įtrauktas į teroristų planų realizavimą. Premjeras pridūrė, kad sulaikytieji "koordinavo savo veiksmus su užsieniečiais".

Spalio 16 d. Juodkalnijoje įvyko parlamento rinkimai, kuriuos laimėjo valdančioji Demokratinė socialistų partija, vadovaujama premjero Milo Džukanovičiaus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.