aA
Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte teigia pažadėjęs Dievui daugiau nebesikeikti, praneša BBC.
Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte
© AP/Scanpix

Po vizito Japonijoje atvykęs į gimtąjį Davao miestą R. Duterte pasakojo, kad skrydžio metu Dievas jam davė ultimatumą. "Girdėjau balsą, kuris man sakė, kad, jei nenustosiu keiktis, lėktuvas suduš. Todėl aš pažadėjau nustoti", - nusileidęs oro uoste žurnalistams sakė jis.

Aštrūs, neretai į Vakarus nukreipti R. Duterte pasisakymai prisidėjo prie jo populiarumo Filipinuose išaugimo.

JAV prezidentą Baracką Obamą jis yra pavadinęs "kalės sūnumi", Europos Sąjungą (ES) - "veidmaine". Jis taip pat grasino išstoti iš Jungtinių Tautų (JT) ir nesikratė palyginimų su Adolfu Hitleriu (Adolf Hitler), sakydamas, kad mielai nužudytų tris milijonus narkomanų. Visa tai jis pareiškė atsakydamas į jo vykdomam karui su narkotikais išsakytą kritiką. Kovojant su narkotikais Filipinuose policija ir specialūs būriai jau nužudė tūkstančius įtariamų narkotikų prekeivių ir vartotojų.

R. Duterte teigė pažadėjęs Dievui, kad "nevartos slengo, keiksmų ir panašiai", ir pridūrė, kad Dievui duotas pažadas yra filipiniečių tautai duotas pažadas.

Tačiau jis patikslino, kad toks pasižadėjimas gali turėti tam tikras ribas. Tai, ar jis nesikeiks kalbėdamas apie JAV, ES arba savo politinę oponentę senatorę Leilą de Lima, priklausys nuo laiko, kada kalbės, taip teigusį R. Dutertę citavo vietos žiniasklaida.

R. Duterte, kaip ir dauguma filipiniečių, yra Romos katalikas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.