aA
Vienas taivanietis buvo sulaikytas, nes turėjo sukaupęs 300 tonų morkų ir, anot, pareigūnų, mėgino manipuliuoti kainomis.
Taivane sulaikytas 300 tonų morkų sukaupęs „spekuliantas“
© DELFI / Karolina Pansevič

Pietinio Kaošiungo miesto tyrėjai analizavo vaisių ir daržovių kainas, kurios tebėra aukštos po kelių taifūnų, nusiaubusių Taivaną praėjusį mėnesį.

Vykdydami tyrimą trečiadienį viename šaltajame sandėlyje jie aptiko daugybę kartoninių dėžių, prikrautų šioje saloje užaugintų morkų.

Įtariamasis „spekuliantas“, pavarde Chiangas (Čianas) buvo sulaikytas, bet vėliau paleistas už 100 tūkst. Taivano dolerių (apie 2 800 eurų) užstatą, nurodė Kaošiungo miesto Čiaotou rajono prokurorai.

„Taifūnai praslinko jau prieš kurį laiką, bet daržovių, vaisių ir kitų žemės ūkio produktų kainos dar nenukrito“, – sakoma jų pranešime, pasirodžiusiame ketvirtadienį.

„Įtariame, kad (morkos buvo kaupiamos) siekiant manipuliuoti, daryti poveikį žmonių interesams“, – nurodė prokurorai.

Tyrėjai tęs tyrimą, ar kiti prekiautojai taip pat bando dirbtinai kelti kainas arba monopolizuoti rinką.

Vietos žiniasklaida citavo prekiautoją Chiangą, kuris kaltinimus neigia.

Jis tvirtina, kad kiekvieną vasarį ir kovą perka apie 1 500 tonų morkų ir pardavinėja jas visus metus, nurodė dienraštis „Apple“.

Chiangas pavadino savo turimas 300 tonų morkų nedideliu daržovių kiekiu, kurio jis nė nelaiko atsargomis.

Salos žemės ūkio taryba praėjusią savaitę sakė, kad nurodė ūkininkų grupėms padidinti importą ir paleisti į rinką daugiau atsargų, kad kainos stabilizuotųsi.

Taivaną rugsėjo pabaigoje sukrėtė taifūnas „Megi“, kuris atslinko iškart po galingo taifūno „Meranti“.

Salos žemės ūkio sektoriui taifūnas „Megi“ padarė apie 3,3 milijardo Taivano dolerių (per 92,3 mln. eurų) žalos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.