aA
Balsų pirkimo Šilutėje skandalo dalyvis, Tauragės areštinėje 15 parų praleidęs Šilutės gyventojas 49 metų Šarūnas Gaižauskas sako, jog tai buvusi provokacija, o tapti policijos tyrimo objektais jie nesitikėjo.
Balsų pirkimo skandalo dalyvis sako, jog tai buvo provokacija
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

Interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ Š. Gaižauskas aiškino, kad degtine ir cigaretėmis pirkdamas rinkėjų balsus „tvarkiečių“ ir socialdemokratų naudai jis siekė pakenkti šioms partijoms.

„Įtaria, kad aš organizavau balsų pirkimą. Atvirai pasakysiu, nuo ko viskas prasidėjo: pernai per savivaldos rinkimus mes norėjome, kad laimėtų Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir labai geras mano pažįstamas Arvydas Jakas. Jis kandidatavo į merus. Bet mes pralošėme „tvarkiečiams“, o į mūsų savivaldybę sulindo jie ir socialdemokratai“, – sakė Š. Gaižauskas. Jis taip pat patvirtino nesantis Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys.

„Aš taip sumąsčiau (viską organizavau), jog reikia paimti truputį degtinės, cigarečių ir per pažįstamus paleisti tokią antį, kad „tvarkiečiai“ ir socialdemokratai už degtinę ir cigaretes perka balsus. Kad iškiltų tokia problema. Suprantat? Mes nesitikėjome, kad bus tyrimas, mus gaudys ir kils toks burbulas, kad mes kažkokia gauja. Mes tik norėjome, kad pasklistų informacija, gandas, – žmonės turėjo pasipiktinti, jog vėl perkami balsai, ir nebalsuoti už tuos, kurie pralošė savivaldos rinkimus“, – pasakojo šilutiškis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.