aA
Londono metro traukiniais pirmą kartą nuo 2005 metų liepos 7 d. teroro išpuolių važinės ginkluoti policijos pareigūnai. Taip bus siekiama patikinti visuomenę, kad imamasi saugumo priemonių dėl potencialios teroro išpuolių grėsmės.
Londono policija
Londono policija
© AP / Scanpix

Britanijos transporto policijos (BTP) vadovai sako, kad ginkluoti policijos pareigūnai važinės metro traukiniais tarp paskyrimo vietų, o ne naudotis antžeminiu transportu, skelbia „The Evening Standard“.

BTP pabrėžia, kad tokie pareigūnai nėra specialiai dislokuoti metro sistemoje, nors juos dažnai keleiviai mato „Victoria“, „Waterloo“ ir „King's Cross“ stotyse.

Be to, kaip skelbiama, policijos pareigūnai su šunimis taip pat naudosis Londono metro sistema, o ne važinės automobiliais ar furgonais, kaip tai daroma dabar. Tokiai tvarkai galutinai dar turi pritarti Londono miesto taryba ir „Transport for London“.

Tokių saugumo priemonių imtasi po to, kai vienam britui paaugliui buvo pateikti kaltinimai, praėjusią savaitę North Greenwich metro stotyje radus įtartiną įtaisą.

„Pareigūnai bus matomi. Mes tikimės, kad tai patikins ir nuramins žmones, jog jie yra pasirengę bet kuriuo metu reaguoti“, – sakė BTP vyriausiojo konsteblio pavaduotojas Adrianas Hanstockas.

Ginkluoti policijos pareigūnai trumpam buvo dislokuoti Londono metro sistemoje po lieps 7-osios teroro išpuolių Britanijos sostinės transporto sistemoje.

Anglija.lt