aA
Po itin šlapio penktadienio savaitgalį mus palepins saulė. Bent jau vieną dieną tai tikrai. Vėjas nenurims, tad bus sunku mėgautis paskutiniais šilumos trupinėliais. Sekmadienį daugelyje rajonų vėl ims augti debesys iš kurių galima tikėtis negausių kritulių.
Orai: po šlapio penktadienio bus atlyginta už kančias
© DELFI / Kiril Čachovskij

Penktadienį šalyje vėl prakiurs dangus, pūs smarkus pietvakarių vėjas. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, kritulių tikimybė bus menka. Termometrai tuo metu fiksuos 3–5 laipsnius šilumos. Dienos metu atplauks lietaus pilni debesys, bus apie 7–9 laipsnius šilumoms. Šiauliuose, naktį ir ryte, vyraus apniukęs, bet sausas oras.

Temperatūra sieks 4–6 laipsnius šilumos. Įdienojus teks apsiginkluoti skėčiais, oras šils iki 7–8 laipsnių. Pajūryje nakties ir ryto valandomis lynos negausiai, bus apie 9 laipsnius šilumos. Dieną numatomi gausesni krituliai, temperatūra kils iki 11 laipsnių, pūs smarkus vėjas. Vakarėjant debesys trauksis.

Jei ne vėjas, šeštadienį vyrautų nuostabūs rudeniški orai. Daug kur debesuotumas bus menkas, lepins saulė. Vilniaus ir Kauno apylinkėse dangumi protarpiais praplauks vienas kitas debesis. Naktį ir ryte bus apie 4–6, dieną apie 7–9 laipsnius šilumos. Šiauliuose bus giedra. Pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos 3–6, įdienojus 7–8 laipsnius. Pajūryje numatoma 8–9 laipsnių temperatūra. Danguje sukinėsis maži debesys iš kurių retkarčiais negausiai palis.

Sekmadienį prie jūros dar išsilaikys saulėti orai, o kitur išaugs debesuotumas. Numatomi trumpi palynojimai. Pasisuks vėsus šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune vyraus permainingas debesuotumas, protarpiais palis. Nakties ir ryto metu temperatūra sieks 3–4, dieną 7 laipsnius šilumos. Šiauliuose naktis bus giedra, o rytas apsiniauks. Temperatūra svyruos tarp 2–4 laipsnių. Dienos metu trumpai nušvis saulė, kurią gana greitai paslėps lietaus debesys. Oras sušils iki 6–7 laipsnių. Pajūryje, pirmoje paros pusėje, numatomas giedras dangus. Dieną vyraus kuklus debesuotumas, galimas nedidelis lietus. Termometrai fiksuos 7–8 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , ateinančios savaitės pradžioje vėjas bus kiek ramesnis, tačiau vėliau ir vėl sustiprės. Kasdien danguje supsis tai mažesni, tai didesni debesys. Temperatūra bus žemesnė, tad galime tikėtis ne tik lietaus, bet ir šlapdribos.

gismeteo.lt