aA
Krašto apsaugos ministerija (KAM) parengė trečią leidinį pilietinio pasipriešinimo tema. Trečioje dalyje „Ką turime žinoti apie pasipriešinimą: aktyvių veiksmų gairės“ dėmesys skiriamas piliečių elgesiui, kurie atsiduria agresoriaus okupuotoje teritorijoje.
Krašto apsaugos ministerija
Krašto apsaugos ministerija
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Leidinys visuomenei bus pristatytas penktadienį, jame aptariami potencialūs agresoriaus veikimo būdai, galimi veiksmai, kuriems gyventojai turėtų pasiruošti iš anksto. Didelis dėmesys skiriamas išgyvenimo okupuotoje teritorijoje tematikai.

„Skaitytojai čia taip pat galės susipažinti su dalyvavimo šalies ginkluotoje gynyboje principais renkantis tiesioginę ginkluotą kovą, taip pat ir kitais pasipriešinimo būdais, kai kovojama ne tiesiogiai ginklu“, – skelbia KAM.

Knygelė parengta bendradarbiaujant su Lietuvos kariuomene ir Lietuvos šaulių sąjunga ir išleista 30 tūkst. egzempliorių tiražu. Leidinį platins savanorių pajėgos, po keletą egzempliorių gaus visos bendrojo ugdymo ir profesinės, aukštosios mokyklos, bibliotekos. Parengtą elektroninę versiją gyventojai galės parsisiųsti iš KAM internetinės svetainės.

KAM iki šiol yra parengusi dvi leidinių „Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremalioms situacijoms ir karo metui“ versijas. Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija taip pat yra paruošusi mokytojams skirtą metodinę medžiagą apie pilietinį-patriotinį ugdymą „Šalies saugumas ir gynyba“, artimiausiu metu planuojama pristatyti ir mokiniams skirtą versiją.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.