aA
Šešios NATO šalys yra pasirengusios 2017 metais į Juodosios jūros zoną siųsti antžeminių, karinio jūrų laivyno ir oro pajėgų dalinius, trečiadienį, baigiantis pirmajai NATO gynybos ministrų susitikimo dienai sakė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.
Jensas Stoltenbergas
Jensas Stoltenbergas
© AP / Scanpix

Anot generalinio sekretoriaus, Kanada, Vokietija, Nyderlandai, Lenkija, Turkija ir Jungtinės Valstijos patvirtino apie savo planus siųsti į Rumuniją savo padalinius, siekiant Juodosios jūros zonoje stiprinti NATO buvimą.

Be kita ko, trečiadienį per susitikimą Briuselyje daugiau kaip 10 Aljanso šalių pažadėjo skirti pajėgų keturiems tarptautiniams batalionams Baltijos valstybėse ir Lenkijoje, kuriems vadovaus Didžioji Britanija, Vokietija, Kanada Ir JAV.

J. Stoltenbergas sakė, kad Albanija, Italija, Lenkija ir Slovėnija prisijungs prie Kanados kariuomenės, jau dislokuotos Latvijoje. Belgija, Kroatija, Prancūzija, Liuksemburgas, Nyderlandai ir Norvegija prisijungs prie vokiečių Lietuvoje. Danija ir Prancūzija siųs padalinius, kur šie susijungs su britais Estijoje, o Rumunija ir Britanija papildys JAV karius Lenkijoje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.