aA
Socialdemokratai netrukdys Seimo rinkimus laimėjusiai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) sąjungai sudaryti valdančiąją koaliciją, sako Socialdemokratų partijos pirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius.
A. Butkevičius: netrukdysime „valstiečiams“ sudaryti valdančiąją koaliciją
© DELFI / Domantas Pipas

„Matau, kas vyksta derybose su konservatoriais, politinis laukas labai stipriai keičiasi. Mūsų partija elgsis atsakingai, suprasdama, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo daugiausia balsų ir mes gerbiame tokį visuomenės pasirinkimą. Mes nebūsime ta partija, kuri tyčia trukdytų ar kaip nors sakytų, kad šiai partijai nepavyksta sudaryti koalicijos“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A. Butkevičius.

Anot jo, socialdemokratai kalbėdamiesi su „valstiečiais“ dėl galimo bendro darbo pirmiausia nori išgirsti, kokių darbų artimiausiu metu rinkimų laimėtojai planuoja imtis.

„Mes niekada nebūsime priešai žmonėms, kurie nori tam tikrų pokyčių. Mes elgsimės labai pragmatiškai, atsakingai ir solidžiai“, – teigė A.Butkevičius.

Penktadienį Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumas svarstys, ar parlamente jie pasiryžę dirbti opozicijoje, ar dalyvaus formuojant valdančiąją koaliciją, jeigu sulauks tokio kvietimo.

A. Butkevičius ketvirtadienį pakartojo, kad jis yra labiau linkęs dirbti opozicijoje.

„70 proc. – opozicijoje, 30 proc. – pozicijoje“, – tvirtino jis.

Seimo rinkimus laimėjusi LVŽS antradienį surengė konsultacijas su Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionimis demokratų ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovais dėl galimos valdančiosios koalicijos formavimo.

LVŽS per Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus iš 141, konservatoriai Seimo rinkimuose iškovojo 31 mandatą, socialdemokratai – 17 mandatų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiko su LVŽS bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovais ir palinkėjo Seimo rinkimus laimėjusiems „valstiečiams“ suburti skaidrią ir atsakingą valdančiąją koaliciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.