aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį lankysis Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ Amatų mokymo centre.
D. Grybauskaitė lankysis „Carito“ Amatų mokymo centre
© DELFI / Karolina Pansevič

Tai vienintelis centras Lietuvoje, kur gatvėje atsidūrusiems jaunuoliams teikiama efektyvi, ilgalaikė kompleksinė pagalba, pranešė Prezidentūra.

Šalies vadovė domėsis centro veikla, darbo metodais, apžiūrės amatų dirbtuves, kur dirbti apmokomi centro gyventojai, taip pat bendraus su darbuotojais ir savanoriais.

Pirminiais skaičiavimais, gatvėje kasmet atsiduria po kelis tūkstančius jaunų žmonių. Dažniausiai tai vaikinai ir merginos, augę globos namuose, rizikos šeimose, kenčiantys nuo priklausomybių, turintys reikalų su teisėsauga. Jie neturi socialinių įgūdžių pasirūpinti savimi, yra atstumti visuomenės ir praradę viltį.

Pagalbos ranką gyvenimo dugne atsidūrusiems jaunuoliams visoje šalyje siūlo įvairūs centrai, teikiantys nakvynę, maistą ar įvairias specialistų paslaugas. Tačiau kol kas vienintelis Lietuvoje „Carito“ Amatų mokymo centras ilgalaikę pagalbą teikia kompleksiškai, aprūpindamas ne tik nakvyne, teikdamas socialinę ir psichologinę pagalbą, bet ir išmokydamas amato bei padėdamas integruotis į visuomenę. Pagalba šiame centre dažniausiai tampa vieninteliu išsigelbėjimo šiaudu gatvėje atsidūrusiems jaunuoliams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.