aA
Puolimas „Islamo valstybei“ (IS) iš jos bastiono Rakos Sirijos rytuose išstumti prasidės artimiausiomis savaitėmis, trečiadienį sakė amerikiečių ir britų gynybos ministrai.
Islamo valstybės sostinė Raka
Islamo valstybės sostinė Raka
© AP / Scanpix

JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris ir jo kolega britas Michaelas Fallonas tai prognozavo praėjus beveik 10-čiai dienų nuo JAV remiamo Mosulo puolimo pradžios. Mosulas yra paskutinis svarbus IS kontroliuojamas Irako miestas.

„Tai prasidės per artimiausias kelias savaites“, - interviu JAV televizijai NBC sakė A. Carteris, turėdamas omenyje Rakos puolimą.

„Toks mūsų planas buvo jau seniai“, - sakė A. Carteris, prieš atvykdamas į NATO susitikimą Briuselyje.

Sekmadienį lankydamasis Irako autonominiame Kurdistano regione, kur įvertino Mosulo puolimą, JAV gynybos sekretorius sakė, kad operacija „Islamo valstybei“ Rakoje izoliuoti turėtų vykti kartu su šios grupuotės bastiono Irake puolimu.

Atvykdamas į NATO gynybos ministrų dviejų dienų susitikimą Belgijos sostinėje M. Fallonas sakė: „Mes tikimės, kad panašios operacijos prasidės ir prieš Raką artimiausiomis savaitėmis.“

Jungtinės Valstijos vadovauja 60 valstybių koalicijai, kuri kovoja su IS ir teikia reikšmingą pagalbą praėjusią savaitę Irako armijos pradėtam puolimui. Pagalba pasireiškia tūkstančiais antskrydžių, Irako pajėgų mokymu ir patarėjais toje teritorijoje.

Jei praras Mosulą, kuriame IS lyderiai paskelbė savo „kalifatą“, šiai grupuotei liks tik vienas didelis miestas – Raka.

A. Carteris sakė, kad vienu metu vykdomų operacijų prieš Mosulą ir Raką idėja „jau kuris laikas yra mūsų planuose“.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.