aA
Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis prakalbo apie tai, jog jeigu valstiečių ir žaliųjų ultimatumai nepasibaigs bei aiškios pozicijos nebus sudėliotos, konservatorių partija bus opozicijoje bei palaikys tik tuos sprendimus, kurie, jų nuomone, bus naudingi Lietuvai.
Andrius Kubilius, Gabrielius Landsbergis, Dainius Kreivys
Andrius Kubilius, Gabrielius Landsbergis, Dainius Kreivys
© DELFI / Kiril Čachovskij

G. Landsbergis prakalbo apie buvimą opozicijoje

„Ultimatumai niekam nėra malonūs. Keliami jie dažniau priešams, o ne partneriams.

Bet net ne jie svarbiausia. Žinutės iš Valstiečių stovyklos visiškai prieštaringos. Panašu, kad tikrosios Valstiečių- Žaliųjų pozicijos dar nėra sudėliotos, arba jų net neįmanoma sudėlioti, dėl per daug skirtingų požiūrių partijos viduje. Neaiškūs nei reikalavimai, nei koalicijos rėmai, sudarymo principai, pagrindiniai darbai ir t.t. Viskas kol kas migloje.

Tą sakiau ir praeitą savaitę - viena buvo klausytis žmonių, norinčių susiderėti ir rasti bendrus taškus, kita - klausytis nenorinčių derėtis. Jeigu aiškumo neatsiras - pažadame palaikyti visus išmintingus ir Lietuvai reikalingus sprendimus. Iš opozicijos“, - socialiniame tinkle „Facebook“ rašė G. Landsbergis.

Davė laiko iki penktadienio

Valdančiąją koaliciją formuojanti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) tikisi iki penktadienio išgirsti konservatorių ir socialdemokratų atsakymus, ar jie pasirengę derėtis dėl valdančiosios koalicijos formavimo.

Antradienio vakarą „valstiečių“ konsultacinė grupė partijos ir sąrašo lyderiams pristatė susitikimų su konservatoriais bei socialdemokratais rezultatus.

„Iš konservatorių girdėti ta pati retorika kol kas, bet mes suprantame, kad jie mus girdėjo. Socialdemokratai penktadienį turės prezidiumo posėdį, jie turėtų komentuoti savo sprendimą. Galbūt ten (pas socialdemokratus – BNS) konstruktyvumo yra daugiau šiandien. Mūsų požiūriu, mes to laikomės, kad nacionalinės vienybės koalicija arba didžioji koalicija būtų Lietuvai palankiausias variantas. Jeigu taip neišeis, tada tikriausiai su kažkuria iš tų partijų galima koalicija“, – teigė R. Karbauskis.

Per antradienio susitikimus ir konservatoriai, ir socialdemokratai pareiškė nematantys galimybės dirbti bendroje valdančiojoje koalicijoje. Todėl LŽVS pirmininkas pripažino, kad jų sumanymas dėl plačiosios koalicijos greičiausiai nebus įgyvendintas.

LVŽS per Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus, konservatoriai Seimo rinkimuose iškovojo 31 mandatą, socialdemokratai – 17 mandatų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.