aA
Širvintose vėl verda aistros. Apie galimus rinkimų pažeidimus, kuriuose galbūt dalyvavo ir Širvintų mere Živilė Pinskuvienė, socialiniame tinkle parašiusi moteris sulaukė policijos skambučio. Ž. Pinskuvienė kaltina moterį šmeižtu ir teigia, kad ji už savo žodžius turės atsakyti.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė
© DELFI / Andrius Ufartas

DELFI dar prieš pirmąjį rinkimų turą rašė apie tai, kad Ž. Pinskuvienė prieš rinkimus tapo stebėtoja ir važinėjo pas savo valdomo rajono žmones, balsuojančius namuose. Po žiniasklaidoje kilusio skandalo iš Širvintų merės buvo atimtas stebėtojo pažymėjimas.

Viena moteris socialiniame tinkle teigė, kad merė su komisijos nariais lankėsi ir jos tėčio namuose jam balsuojant. Ji teigė, kad nebuvo užtikrintas balsavimo slaptumas, žmogus buvo verčiamas balsuoti prie visos delegacijos akių. Po tokios nuomonės išsakymo savo socialinio tinklo profilyje moterį ištiko nemalonumai su teisėsauga.

Įvardijo galimus pažeidimus

Savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje moteris dar spalio 7 dieną paskelbė įrašą, kuriame įvardino galimus rinkimų pažeidimus, nutikusius jos šeimoje, balsavimo namuose metu, kuomet dalyvavo ir Ž. Pinskuvienė.

„Esu giliai šokiruota. Šiandien Širvintose mano tėvą aplankė Širvintų rajono merė, Darbo partijos narė Ž. Pinskuvienė su visa svita ir liepė balsuoti paštu žymint jų akivaizdoje savo pasirinkimą. Po to balsavimo biuletenis nukeliavo į voką, tėvas nepastebėjo, ar jo akivaizdoje buvo užantspauduotas vokas.

Jūs man pasakykit: ar čia normalu, kad paprašius balsuoti konfidencialiai, merė su svita atsisakė išeiti? Kad buvo taikomas spaudimas balsuoti už Darbo partiją? Deja, niekas nieko nenufilmavo ir neįrašė, tai nesiskaito kaip įrodymas, ar ne“, - savo socialinio tinklo paskyroje rašė moteris.

Ž Pinskuvienė netruko sureaguoti į pilietės įrašą socialiniame tinkle ir savo komentare pagrasino teismu: „Laisvu nuo darbo metu įstatymų nustatyta tvarka atlieku savo pilietinę pareigą, stebėdama rinkimus Molėtų-Širvintų apygardoje. Džiaugiuosi, kad stebėjime kartu dalyvauja ir „Baltųjų pirštinių“ atstovai. O Jūsų reikalauju paneigti šmeižikišką ir melagingą informaciją dėl Jūsų tėvo, kadangi jokių priekaištų niekas nepareiškė. Kaip įrodymą pateikiu protokolą. Jums nepaneigus šio šmeižto viešai, būsiu priversta kreiptis į teisėsaugos institucijas.“

Kreipėsi į policiją

Vėliau DELFI redakcijai buvo pranešta, kad Ž. Pinskuvienė kreipėsi į policiją, o ši jau moterį apklausė telefonu. Kad buvo parašytas skundas prieš ją socialiniame tinkle pranešė ir pati moteris, išsakiusi garsiąją nuomonę apie Ž. Pinskuvienę.

„Širvintų rajono merė Ž. Pinskuvienė, kuriai kaip pranešama žiniasklaidoje, dėl įtariamų pažeidimų buvo atimtas rinkimų stebėtojo pažymėjimas, parašė skundą, kad aukščiau esančia žinute įžeidžiau jos garbę ir orumą“, - socialiniame tinkle paskelbė moteris.

Policija: tyrimas sparčiai artėja į pabaigą

Kad policijoje yra gautas Ž. Pinskuvienės kreipimasis DELFI patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

„Toks raštiškas kreipimasis komisariate gautas spalio 14 d., dėl jo atliekamas policijos tyrimas - apklausiami liudininkai, atliekami kiti būtini veiksmai. Tačiau ikiteisminis tyrimas nėra atliekamas, dėl jo bus sprendžiama patikrinus pareiškime išdėstytus faktus ir aplinkybes. Šis pirminis patikrinimas, kolegų Širvintose teigimu, sparčiai artėja į pabaigą“, - komentavo P. Radvilavičius.

Ž. Pinskuvienė: už šmeižtą žmonės turės atsakyti

Pati Ž. Pinskuvienė DELFI neneigė, kad kreipėsi į institucijas dėl moters pasisakymo socialiniame tinkle. Ji išsamiai situacijos komentuoti nepanoro tik pasakė, kad už šmeižtą visi turi atsakyti.

Dėl feisbuko įrašo užsitraukė Ž. Pinskuvienės rūstybę: jau sulaukė policijos skambučio
© DELFI / Kiril Čachovskij

„Nenorėčiau šitų dalykų komentuoti, bet visi už savo veiksmus turėtų atsakyti. Už šmeižtą žmonės turės atsakyti. Jeigu turi faktus, tuos faktus turės pateikti kaip įrodymą. Daugiau nieko nekomentuoju“, - kalbėjo Ž. Pinskuvienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.