aA
Pirmadienio pokalbyje su prezidente galimi koalicijos partneriai minimi nebuvo, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašo lyderis Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis
© DELFI / Karolina Pansevič

„Pokalbis buvo, kad yra tokia žmonių valia, jūs laimėjote didžiausią pasitikėjimą ir jūs esate laisvi formuoti valdančiąją koaliciją. Pakartota, ką vėliau pasakė ir žiniasklaidai, kad dirbtinės koalicijos primestos, jos, kaip praktika rodo, ilgai negyvuoja“, – LRT radijui antradienį sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, klausimas dėl konservatorių dalyvavimo koalicijoje pokalbyje keltas nebuvo.

„Galiu atsakingai pasakyti, nebuvo minėta nė viena politinė jėga“, – pabrėžė S. Skvernelis.

LVŽS per Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus, konservatoriai Seimo rinkimuose iškovojo 31 mandatą, socialdemokratai – 17 mandatų. Antradienį vyksta „valstiečių“ konsultacijos su šiomis partijomis dėl galimos koalicijos.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiko su LVŽS bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovais ir palinkėjo Seimo rinkimus laimėjusiems „valstiečiams“ suburti skaidrią ir atsakingą valdančiąją koaliciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.