aA
Programišių organizacija „KiberChunta“ praneša neva gavusi prieigą prie Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėjo Vladislavo Surkovo susirašinėjimo elektroniniu paštu. Teigiama, kad šiuose nutekintuose elektroniniuose laiškuose pateikiamas priemonių, skirtų destabilizuoti viešą ir politinę situaciją Ukrainoje, planas ir dokumentas dėl Užkarpatės teritorijoje kuriamos „respublikos“.
Vladislavas Surkovas
Vladislavas Surkovas
© RIA/Scanpix

Kaip praneša lb.ua, šie dokumentai skelbiami internetinėje „KiberChunta“ svetainėje.

Pirmajame dokumente būtinybė destabilizuoti situaciją grindžiama tuo, kad Ukrainą reikia priversti susigrąžinti Donbasą Rusijos pateikiamomis sąlygomis. Destabilizavimo tikslas – išankstiniai parlamentiniai ir prezidentiniai rinkimai, priemonių terminas – nuo 2016 m. lapkričio mėn. iki 2017 m. kovo mėn.

Viena iš siūlomų priemonių – derybos su opozicinėmis partijomis („Oppoblok“, „Batkivščina“, Radikalioji Liaško partija) dėl visą valstybę apimti turinčio protesto – „Tarifinio Maidano“ – organizavimo antroje lapkričio mėn. pusėje.

Dar siūloma viešąją nuomonę išjudinti pasitelkiant šiuos liaudies deputatus: Mustafą Najemą, Sergejų Leščenką, Svetalną Zališčiuk ir Olgą Červakovą. Šie asmenys, kaip teigiama paviešintuose laiškuose, turėtų nutekinti duomenis, skirtus didelio masto tyrimams dėl Ukrainos prezidento Petro Porošenkos komandos korupcinės veiklos. Tais pačiais tikslais siūloma pasitelkti ir visuomenės veikėjus bei žurnalistus Vitalijų Šabuniną, Dmitrijų Gnapą, Denisą Bigusą, Aleksandrą Dubinskį ir Aleksejų Šalajskį.

Be to, planuojama į savanorių gretas įtepti „savų“ žmonių tam, kad būtų keliama panika ir skleidžiamas separatizmas regionuose.

Antrajame dokumente įvardijami ėjimai, skirti „respublikos“ įkūrimui Užkarpatėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.