„Galbūt kažkurie iš tų Seimo narių, kurie buvo išrinkti, su nostalgija prisimena dėl Darbo kodekso priimtą sprendimą. Aš manau vienas labai svarbus dalykas – darydami viską iš eilės, turėtume ir privalome šį Darbo kodeksą grąžinti į Trišalę tarybą“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė R. Karbauskis.

Jo aiškinimu, Darbo kodeksas turi grįžti į Seimą ir iš naujo turi būti priimtas toks, koks buvo derintas Trišalėje taryboje.

„Manau, visi supranta, kad šis Darbo kodeksas yra klaida, prisidėtų prie emigracijos augimo, nenaudingas nei darbdaviams, nei darbuotojams, tiems, kurie orientuoti į Lietuvą. Vienintelė jo nauda šią dieną yra tiems verslininkams, kurie planuoja įsivežti darbo jėgą iš užsienio“, – dėstė LVŽS lyderis.

R. Karbauskis sakė manantis, kad Darbo kodekso įsigaliojimas bus atidėtas ir prie jo Seimui teks grįžti.

DELFI primena, kad LVŽS formaliai iškovojo 54 mandatus Seime, bet priskaičiavus du save išsikėlusiuosius, kurie save sieja su partijos sąrašu, mandatų yra 56. Tai didžiausias vienos partijos laimėjimas pagal mandatų skaičių nuo 1996 m.

Tais metais Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) laimėjo 68 mandatus. Rinkimų rezultatai lemia, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga taps pagrindine valdančiąją koaliciją formuojančia partija.

Remiantis Konstitucija, ministrą pirmininką Seimo pritarimu skiria prezidentas ir paveda jam sudaryti Vyriausybę. Tai reiškia, kad Vyriausybės formavime aktyviai dalyvaus ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R. Karbauskis ne kartą yra minėjęs, kad partija į premjerus siūlo partijai nepriklausantį Saulių Skvernelį.

Kartas nuo karto politikas pamini ir europarlamentaro Bronio Ropės pavardę, kaip galimą kandidatą į ministro pirmininko vietą. Kaip sako R. Karbauskis, tam atvejui, jei valstiečiams žaliesiems tektų ir Seimo pirmininko kėdė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)