aA
Italijos teisėja trečiadienį teismui perdavė „Ruby Rubacuori“ (Rubę širdžių daužytojos) ir dar 22 asmenų bylą, kurioje šie kaltinami davę melagingus parodymus, kad apsaugotų buvusį šalies ministrą pirmininką Silvio Berlusconi.
S. Berlusconi
S. Berlusconi
© Scanpix

Ruby, iš Maroko kilusi egzotiškų šokių šokėja, buvo atsidūrusi S. Berlusconi organizuotų audringų „bunga bunga“ sekso vakarėlių skandalo centre.

Teisėja kol kas atidėjo sprendimo priėmimą dėl to, ar 80 metų S. Berlsuconi taip pat turės stoti prieš teismą, kadangi žiniasklaidos magnatas nedalyvavo ikiteisminiame posėdyje, teisindamasis sveikatos problemomis po birželį išgyventos širdies operacijos.

Teisėjos Lauros Marchiondelli sprendimu, prieš teismą turės stoti ir įstatymų leidėja Mariarosaria Rossi, kuri yra S.Berlusconi partijos „Forza Italia“ senatorė.

Prokurorai įtaria, kad S.Berlusconi nusipirko jaunų „egzotiškuose vakarėliuose“ dalyvavusių moterų tylėjimą, sumokėdamas už jį grynaisiais, brangiais papuošalais ar milijonus eurų kainuojančiu turtu.

Įrodymai, surinkti nagrinėjant S.Berlusconi bylą dėl įtariamo mokėjimo už seksą su šokėja Ruby, kurios tikrasis vardas yra Karima El Mahroug, kai jai dar nebuvo sukakę 18 metų, rodo, kad milijardierius jai dovanojo dovanų už 7 mln. eurų.

Teikdama parodymus „Bunga Bunga“ byloje, Ruby teigė neturėjusi lytinių santykių su S. Berlusconi ir tvirtino, kad viename pasiklausytame pokalbyje ji melavo savo draugėms, jog ji mylėjosi su magnatu.

Vėliau tyrimu buvo nustatyta, kad S. Berlusconi šią merginą apipylė dovanomis. Tos dovanos buvo grynųjų pinigų pavidalu, taip pat automobiliai, mokėjimai už gyvenimą apartamentuose ir medicinos paslaugas.

2013 metais S. Berlusconi buvo pripažintas kaltu šioje byloje, bet vėliau išteisintas, teisėjui pripažinus, jog S. Berlsuconi turėjo lytinių santykių su šokėja nežinodamas, kad ji yra nepilnametė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.