aA
Buvęs Sovietų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas ir buvęs JAV prezidentas George'as H. W. Bushas ketina prisidėti prie Rusijos ir Jungtinių Valstijų santykių normalizavimo, TASS pranešė organizacijos „Gorbachev Foundation“ spaudos tarnyba.
Michailas Gorbačiovas ir George'as H. W. Bushas
Michailas Gorbačiovas ir George'as H. W. Bushas
© Reuters/Scanpix

Svarbus susitarimas pasiektas telefoninio pokalbio tarp M. Gorbačiovo, G. H. V. Busho ir buvusio JAV valstybės sekretoriaus Jameso Bakerio metu.

„Mūsų patirtis – Šaltojo karo ir ginklavimosi varžybų užbaigimas. Per tuos metus mūsų šalys – Tarybų Socialistinių Respublikų Sąjunga ir JAV – patyrė sunkius išbandymus ir išbridom iš jų oriai tiek Europoje, tiek Artimuosiuose Rytuose. Tai turėtų būti pavyzdys šių dienų politikams“, – kalbėdamas telefonu sakė M. Gorbačiovas ir pabrėžė nuolatinio dialogo svarbą.

Buvęs Sovietų Sąjungos lyderis dar pridūrė: „Net pačiose sudėtingiausiose situacijose gali būti rastas kompromisas. Dabartinis tikslas turėtų būti siekis surasti kompromisą, atsižvelgiant į šalių interesus. Niekas neturėtų skelbti pergalės. Jei išeisime iš dabartinės aklavietės, tai bus bendra pergalė“.

Anot „Gorbachev Foundation“, G. H. W. Bushas ir J. Bakeris pritarė M. Gorbačiovui.

„Pašnekovai susitarė, kad sieks prisidėti prie santykių normalizavimo ir bendradarbiavimo tarp abiejų šalių atkūrimo. Bus aptarti žingsniai ir bendros priemonės, kurių reikėtų imtis“, – teigė spaudos tarnyba.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.