aA
Rusija įves skaudžias atsakomąsias priemones, jei Jungtinės Valstijos paskelbs Maskvai naujų sankcijų, trečiadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas.
Rusija pagrasino skaudžiu atsaku į JAV sankcijas
© Sputnik/Scanpix

„Jeigu JAV, nepaisydamos sveiko proto ir gana skaudžios savo patirties, visgi nuspręs eiti sankcijų griežtinimo keliu - patikinu jus, kad mūsų arsenale atsiras priemonių, kurios (amerikiečiams) gana skaudžiai atsilieps“, – pareiškė jis Valstybės Dūmoje, pristatydamas įstatymo projektą, numatantį įšaldyti susitarimą su Jungtinėmis Valstijomis dėl plutonio utilizavimo.

S. Riabkovas taip pat pabrėžė, kad prielaidos apie nepakankamą atsakomųjų Rusijos priemonių Jungtinėms Valstijoms veiksmingumą yra neteisingos.

„Ir už mūsų šalies ribų, ir pačioje šalyje buvo girdėti daug netikrų kritikų, kurie sakė: „Galite taikyti savo priemones amerikiečiams – jie vis tiek neturi čia sąskaitų ir turto.“ Pirmiausia, tai nėra tiesa. Yra ir sąskaitų, ir turto. Ir atsakomosios priemonės būna bei ateityje gali būti skaudžios - net jei jos ir veidrodinės“, – pareiškė viceministras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.