aA
JAV prezidentas Barackas Obama antradienį griežtai kritikavo Respublikonų kandidato į Baltuosiu rūmus Donaldo Trumpo meilikavimą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, vadino tai „precedento neturinčiu“ atveju, „neatitinkančiu“ nei demokratų, nei eilinių respublikonų pažiūrų.
B. Obamos nebestebina D. Trumpo meilikavimas Putinui
© AFP/Scanpix

„Pona Trumpo tebesitęsiantis meilikavimas ponui Putinui ir tas mastas, kuriuo jis savo taktiką ir požiūrį regis modeliuoja pagal poną Putiną, yra precedento neturintis (atvejis) Amerikos politikoje“, – sakė B.Obama žurnalistams.

„Ponas Trumpas retai mane stebina šiomis dienomis. Mane žymiai labiau stebina ir kelia nerimą tai, kad respublikonų pareigūnai, kurie istoriškai būdavo tvirtai antirusiški ir puldavo mane net už tai, kad juos diplomatiškai mėgindavau įtraukti (į ryšius su rusais), dabar palaiko jo požiūrius ir net mėgdžioja juos kai kuriais atvejais“, – kalbėjo B. Obama.

„Jums reikėtų paprašyti jų, kad paaiškintų“, – patarė jis žurnalistams.

B.Obama taip kalbėjo per spaudos konferenciją, surengtą Rožių sode kartu su Italijos ministru pirmininku Matteo Renzi.

Pataria neinkšti

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį suniekino Donaldo Trumpo mėginimus diskredituoti kitą mėnesį vyksiančius prezidento rinkimus kaltinimais, kad balsai esą klastojami, ir patarė respublikonų kandidatui „liautis inkščius“.

Susidūręs su savo šalininkų mažėjimu per apklausas ir kaltinimais lytiniu priekabiavimu, D.Trumpas pažėrė savo kaltinimų, kad rinkimai į Baltųjų rūmų vadovus esą klastojami jo nenaudai, ir perspėjo apie būsimus „didelio masto balsuotojų klastojimus“.

„Nėra jokių faktų, kad taip būtų buvę praeityje, ar pavyzdžių, kad taip įvyks dabar“, – sakė B. Obama per spaudos konferenciją.

„Ir aš patarčiau ponui Trumpui, liaukis inkštęs ir stenkis, kad gautum daugiau balsų“, – pridūrė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.