aA
Vietname vienas karinis sraigtasparnis su trimis jame buvusiais žmonėmis dingo antradienį per mokomąjį skrydį, pranešė pareigūnai ir valstybinė žiniasklaida.
Vietname dingo kariuomenės sraigtasparnis su trimis įgulos nariais
© AFP/Scanpix

Tai buvo naujausias incidentas šalyje, kurioje pastaruoju metu pasitaikė nemažai nelaimių, susijusių su karine aviacija.

Internetinis laikraštis „Dan Tri“ pranešė, kad praėjus 15 minučių nuo skrydžio pradžios buvo prarastas ryšys su lengvuoju mokomuoju sraigtasparniu „Eurocopter EC 130“, pagamintu Europos bendrovės „Airbus Helicopters“. Iš pradžių manyta, kad orlaivis atsitrenkė į kalną, esantį 80 km į rytus nuo pietinio Hošimino miesto.

Jis pranešė, kad sraigtasparnyje buvo pilotas ir du mokiniai.

Vienas provincijos pasienio sargybinis nurodė, kad numanomoje sudužimo vietoje buvo pastebėta dūmų, tačiau gelbėtojai negalėjo tos vietos pasiekti.

Vietname per pastaruosius keturis mėnesius buvo pranešta apie tris sudužusius karinius lėktuvus. Šie incidentai pareikalavo 11 žmonių gyvybių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.