aA
Ketvirtadienį kompanija “Microsoft” išleido papildymą “Windows 2000” operacinei sistemai. Papildymas turėtų sutvarkyti programos “Telnet” apsaugos pažeidžiamumą.
“Microsoft” savo tinklalapyje parašė patarimą, ragindama “Windows 2000” vartotojus ir taip pat tuos, kurie turi rugsėjo 14d. papildymus, atsisiųsti naujus papildymus, kurie turi sutvarkyti “Telnet” apsaugos pažeidžiamumą.

Pasak kompanijos atstovų, rugsėjo 14d. papildymai sutvarko “Telnet” apsaugos problemą, bet tuo pačiu kai kuriais atvejais trukdo programos prisijungimui.

Dėl “Telnet” apsaugos pažeidžiamumo įsilaužėliai gali vartotojui net neįtariant pavogti iš jo kompiuterio slaptą vartotojo identifikavimo “Telnet” informaciją.

Programa “Telnet” išsiunčia identifikavimo informaciją į kitą kompiuterį prieš pilnai prisijungdama, ir laukia atsakymo.

Įsilaužėlis gali tuo metu gali jungtis prie aukos kompiuterio “Telnet” programa ir taip gauti aukos prisijungimo kodą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.