Tikimasi, kad prie šios sprendimo prisijungs ir valstybės sektorius. Apie tai SEB banko Baltijos šalyse skaitmeninės bankininkystės vadovas Paulius Tarbūnas prasitarė Vilniuje organizuotame Lietuvos bankų asociacijos 25-mečio renginyje.

Kol kas detalių, kaip nauju būdu bus galima finansinėms institucijoms identifikuoti klientą, bankų atstovai neatskleidžia.

Žadama, kad visuomenei naujovė bus pristatyta lapkričio mėnesį.

Paslaptį apie naują klientų identifikavimo būdą, kuris bus pristatytas bankų klientams, „Swedbank“ banko vadovė Lietuvoje Dovilė Grigienė antradienį vykusiame renginyje įvardijo kaip istorinį susitarimą.

Dovilė Grigienė

„Tai nėra ta diena, kai mes planavome kalbėti apie bendrą sprendimą, nes viskas yra dar eigoje, bet tai buvo pirmas sprendimas, dėl kurio susėdę prie stalo sutarė visi bankai.

Ir tai turbūt istorinis sprendimas po daug metų, nes iki tol buvo daug diskusijų, kad reikia kurti vientisą identifikacijos priemonę rinkoje, bet iki tol nebuvo pavykę“, – komercinius bankus vienijančios asociacijos renginyje kalbėjo D. Grigienė.

Pasak jos, šis naujas sprendimas nebus tik kelių bankų pasiūlymas, o bus pasiūlytas naudoti visiems rinkos žaidėjams: tiek bankams, tiek ne bankams.

„Tikimės, kad ir valstybinis sektorius gal prisijungs, kaip yra įvykę kitose šalyse, pavyzdžiui, Švedijoje. Tas sprendimas bus atviras ir prieinamas visiems“, – pridėjo ji.

Tuo tarpu SEB bankų Baltijos šalyse Skaitmeninės bankininkystės vadovas Paulius Tarbūnas sakė: „Kartu su partneriais „Swedbank“ vystome elektroninio identifikavimo bei parašo mobiliąją aplikaciją, kuri leis saugiai ir patogiai identifikuoti klientus jungiantis prie interneto banko bei pasirašyti elektroninius dokumentus ne tik bankuose, bet ir kitose įmonėse bei valstybės institucijose. Paslauga klientai galės pradėti naudotis kitų metų pirmą ketvirtį. Ypač džiaugiamės, kad tai bendras bankų projektas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)