aA
JAV ambasada Vilniuje šeštadienį atsikratė senų daiktų. Jie buvo parduoti aukcione. Nuo devintos valandos ryto į ambasadą plūstelėjo būriai žmonių. Rinktis naudotų svetainės, miegamojo, virtuvės ir biuro baldų, buitinių elektros prietaisų, durų, kiliminės dangos šeštadienį skubėjo daugiausia jaunos šeimos su mažamečiais vaikais.
Šio aukciono dalyviams buvo įteikti sąrašai su 135 parduodamų daiktų pavadinimais. Gavę atskirus lapus, pirkėjai juose turėjo nurodyti daikto numerį, siūlomą kainą ir pavardę. Vokus su šiais duomenimis pirkėjai grąžino aukciono organizatoriams.

Apsauga nieko netikrino

Ambasados pastato dviejuose aukštuose bei garažuose išdėstytus daiktus apžiūrinėję pirkėjai apsaugos darbuotojų nebuvo paprašyti palikti asmens dokumentus ar mobiliojo ryšio telefonus. Tokia tvarka ambasadoje būdavo privaloma visais kitais atvejais prieš patenkant į jos teritoriją.

Vidurdienį paaiškėjo aukciono rezultatai. Organizatoriai atplėšė vokus ir paskelbė nugalėtojus.

Pirkėjų minia, ratu apsupusi aukciono rengėjus, į kiekvieną vardijamą daiktą ir kainą reagavo audringai.

Nugalėtojai šaukė iš laimės, o trokštamo daikto negavę pirkėjai užsirūkydavo ir toliau laukė, gal teks laimė nors ką įsigyti.

Pirkėjus apėmė azartas

"Nežinau, gal ir parduotuvėje būtume gavę tokių kėdžių. Tačiau užvaldė azartas", - apie tris už 159 litus iš ambasados per aukcioną įsigytas biuro kėdes kvatodamas pasakojo vilnietis Pranas Krinavičius.

Šalia ambasados ant šaligatvio prisėdę vyrai graužėsi, kad jiems už 150 litų nepavyko nupirkti penkių mobiliojo ryšio telefonų "Nokia".

Vaizdo magnetofoną už 450 litus aukcione įsigijęs jaunuolis tvirtino, jog dėl šio daikto visai negaila sugaišto pusdienio.

Šiame aukcione visai nesisekė Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkui Antanui Sutkui. Jis Fotomenininkų sąjungai ketino nupirkti kopijavimo aparatą bei archyvo spintą.

Tačiau nieko neįsigijo, nes siūlė per mažą kainą. Nieko nenusipirkęs A.Sutkus prie ambasados vartų rūkė cigaretes ir gaivinosi limonadu.

Įsigijo po kelis daiktus

Skelbdami nugalėtojus, aukciono organizatoriai dažnai kartojo tų pačių pirkėjų pavardes. Jiems prekių pasisekė įsigyti už tūkstantį ir daugiau litų.

Ąžuolinis pietų stalas su aštuoniomis kėdėmis aukcione buvo nupirktas už 800 litų, miegamojo lova ir kavos stalas - už 517 litų, kopijavimo aparatas - už 500 litų, elektrinė viryklė - už 200 litų, automatinės skalbimo mašinos - už 260-400 litų, trys dulkių siurbliai - po 70 litų.

Įsigydami aukcione elektros prietaisus, pirkėjai negalėjo patikrinti, ar jie veikia. Kai kurie svetainės ar virtuvės baldai, siūlyti aukcione, buvo apšiurę: apsitrynusia oda ar sutepti.

Vienas virtuvės baldų komplektas aukcione atsidūrė todėl, kad buvo brokuotas - sunkiai atsidarė jo stalčiai bei durelės.

"Lietuvos rytas"