aA
Šiaurės Korėjoje (KLDR), po didžiausių per pastaruosius dešimtmečius liūčių šiaurės rytų regione potvyniai sunaikino dešimtis tūkstančių pastatų, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, kuri paragino visus karius ir civilius gyventojus prisidėti prie pagalbos nukentėjusiesiems.
Šiaurės Korėja
Šiaurės Korėja
© J.Laukaičio nuotr.

Oficialiosios naujienų agentūros KCNA pranešime apie žuvusius žmones nekalbama, tikslus nuostolių dydis nenurodomas.

Praėjusią savaitę paskelbtoje Jungtinių Tautų ataskaitoje, kuri buvo grindžiama vyriausybės Pchenjane duomenimis, sakoma, kad palei Tumangano upę, kuri žymi KLDR sieną su Kinija ir Rusija, 60 žmonių žuvo, dar daugiau kaip 44 tūkst. liko be namų.

„Dešimtys tūkstančių“ namų ir visuomeninių pastatų sugriuvo, geležinkeliai, keliai, elektros tiekimo linijos, gamyklos, žemės ūkio naudmenos buvo sunaikinti ar užlieti, sakoma sekmadienio pranešime, kuriame remiamasi valdančiosios Darbininkų partijos centro komitetu.

Pagrindinis šiuo metu visoje šalyje vykdomos 200 dienų masinės mobilizacijos kampanijos ekonomikai paskatinti smaigalys bus nukreiptas į pagalbą nuo potvynių nukentėjusiems žmonėms, nurodė centro komitetas.

Tokias mobilizavimo kampanijas „Human Rights Watch“ yra pasmerkusi kaip prievartinį darbą naudojant politinę prievartą dėl ekonominės naudos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.