aA
Šeštadienį Graikijos premjeras Alexis Tsipras pažadėjo ekonomikos augimą, nors šalis ir susidūrė su metų metus trunkančiais sunkumais. Tuo metu gatvėse tūkstančiai žmonių protestavo prieš planuojamas griežtas taupymo priemones, praneša "The Associated Press".
Graikijos premjeras žada ekonomikos augimą, o gyventojai protestuoja prieš taupymo priemones
© AFP/Scanpix

Apie 15 tūkst. protestuotojų - daužančių būgnus ir nešinų juodomis vėliavomis bei oro balionais su šūkiais prieš valdžią - dalyvavo demonstracijose antrame didžiausiame Graikijos mieste Salonikuose, kur premjeras sakė kalbą apie Graikijos ekonomikos situaciją.

"Per penkerius katastrofiškus metus mūsų nacionalinis turtas sumenko ketvirtadaliu, disponuojamos pajamos krito 40 procentų, nedarbas išaugo iki 28, o skurdo lygis iki 38 procentų", - sakė A. Tsipras politikams ir verslo lyderiams, kalbėdamas apie ankstesnes vyriausybes iki jo atėjimo į valdžią 2015 m. pradžioje.

Anot premjero, dabar visi ženklai rodo, kad šis etapas baigiasi ir Graikija artėja teigiamos krypties link.

Didžiąją pastarųjų aštuonerių metų dalį Graikijoje buvo recesija. Dabar šalis išgyvena trečiąjį griežtų taupymo priemonių etapą, susijusį su tarptautiniu finansinės pagalbos paketu.

Už finansinės pagalbos priežiūrą atsakingi inspektoriai Atėnuose vėl lankysis kitą savaitę po to, kai savaitgalį Europos skolintojai įspėjo, kad Atėnai vėl atsilieka įgyvendindami finansines reformas, skirtas skatinti privatizaciją ir mažinti valstybės reguliavimą privačiame sektoriuje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.