aA
Demokratų partijos kandidatė į JAV prezidento postą Hillary Clinton gailisi, kad pusę savo priešininko Donaldo Trumpo rėmėjų pavadino apgailėtinais, praneša AFP.
H. Clinton tyčiojasi iš D. Trumpo
H. Clinton tyčiojasi iš D. Trumpo
© Reuters / Scanpix

D. Trumpas sureagavo į H. Klinton repliką teigdamas, kad tai buvo "didžiausia jos politinio sezono klaida".

Žmonės kritikavo H. Clinton socialinėje žiniasklaidoje po penktadienį išsakytų žodžių per lėšų rinkimo renginį Niujorke.

"Kalbant labai apibendrintai, pusę D. Trumpo rėmėjų galima priskirti apgailėtiniems", - H. Clinton sakė per renginį ją palaikančioms seksualinėms mažumoms.

"Rasistai, seksistai, homofobai, ksenofobai ir islamofobai - kas tik norite. Deja, yra tokių žmonių ir jis juos iškėlė į aukštumas", - kalbėjo H. Clinton.

Ji pridūrė, kad tokie žmonės yra nepataisomi, bet, laimei, nesimbolizuoja Amerikos.

Netrukus po to socialinio tinklapio "Twitter" vartotojai pažėrė kritikos ir šaipėsi iš buvusios valstybės sekretorės.

Iki rinkimų dienos likus mažiau nei dviem mėnesiams demokratų kandidatė atsiėmė savo žodžius.

"Praėjusį vakarą aš kalbėjau itin apibendrindama ir tai niekada nebūna gera mintis. Aš gailiuosi paminėjusi pusę jo rėmėjų, tai buvo neteisinga", - sakė H. Clinton savo rinkimų kampanijos išplatintame pranešime.

Nepaisant to, ji išvardino, jos manymu, apgailėtinas Respublikonų partijos kandidato D. Trumpo savybes.

Anot jos, apgailėtina, kad D. Trumpo kampanija remiasi daugiausiai išankstiniu nusistatymu ir paranoja. Taip pat apgailėtina, kad jis turi platformą reikšti neapykantos kupiną požiūrį valstybiniu mastu ir kad savo "Twitter" paskyroje cituoja keliasdešimt sekėjų turinčius kraštutinius fanatikus, išplatindamas jų žinią 11 mln. žmonių.

"Apgailėtina, kad jis užsipuolė federalinį teisėję dėl jo meksikietiškų šaknų, kad pasityčiojo iš "Auksinės žvaigždės" (karo veteranų. - ELTA) šeimos, nes jie yra musulmonai, ir kad skleidė melą apie tai, jog mūsų pirmasis juodaodis prezidentas nėra tikras amerikietis", - tęsė H. Clinton bei pridūrė nenustosianti reaguoti į D. Trampo rinkimų kampanijos šovinistinę ir rasistinę retoriką.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.