aA
Tanzanijoje mažiausiai 11 žmonių žuvo, o dar apie 100 buvo sužeisti šeštadienį per gana stiprų žemės drebėjimą, smarkiausiai paveikusį Bukobos rajoną, pranešė vietos policijos vadovas.
Tanzaniją sukrėtė žemės drebėjimas
© AFP/Scanpix

„Dabar mums žinoma apie 11 žuvusiųjų ir per 100 sužeistųjų; keli jų buvo hospitalizuoti... Vyksta gelbėjimo operacijos“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė už Bukobos rajoną atsakingas Kageros provincijos Augustine'as Ollomi policijos vadas.

Bukobos miesto, esančio netoli drebėjimo epicentro, gyventojai anksčiau sakė AFP, kad kai kurie namai buvo apgriauti.

Požeminių smūgių stiprumas siekė 5,7 balo, o jų židinys buvo tik 10 km gylyje, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS). Drebėjimas buvo juntami kaimyninėje Ruandoje, Burundyje, Ugandoje ir Kenijoje.

Drebėjimas įvyko 12 val. 27 min. Grinvičo (15 val. 27 min. Lietuvos) laiku, o jo epicentras buvo už maždaug 25 km į rytus nuo šiaurės vakarinio Nsungos miestelio prie Viktorijos ežero.

„Mano namo sienos, šaldytuvas ir lentynos drebėjo“, – sakė vienas AFP korespondentas, esantis Ugandos sostinėje Kampaloje.

Afrikos Didžiųjų Ežerų regione žemės drebėjimai gana dažni, bet beveik visi jie būna silpni.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.