aA
Prancūzijos valdžia nuo šių metų pradžios sulaikė beveik 300 asmenų, įtariamų prisidėjus prie teroristinės veiklos. Tai šeštadienį pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve'as.
Nuo metų pradžios Prancūzijoje sulaikyta beveik 300 asmenų, įtariamų ekstremizmu
© Reuters/Scanpix

"Mes uoliai dirbame ir jau turime rezultatų. Nuo metų pradžios buvo sulaikyti 293 žmonės, prisidėję prie teroristinių grupuočių veiklos", - paaiškino ministras.

Praėjusį sekmadienį šalia Paryžiaus Dievo Motinos katedros buvo rastas automobilis, kurio viduje buvo keli dujų balionai ir benzino cisterna. Policija sulaikė kelis asmenis, galimai susijusius su šia transporto priemone.

Po kelių dienų netoli Paryžiaus specialiosios tarnybos sulaikė tris moteris, viena iš jų sulaikoma išsitraukė peilį ir sužeidė Prancūzijos vidaus žvalgybos tarnybos pareigūną. "Mums pavyko užkirsti kelią eiliniam teroro išpuoliui", - pareiškė Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, pasveikinęs teisėsaugos pareigūnus sėkmingai įvykdžius operaciją. Tačiau kartu Prancūzijos vadovas pabrėžė, kad būtina išlikti budriems. "Vis dar yra kitų ekstremistinių grupuočių", - sakė F. Hollande'as.

Trys moterys teroristės vadovavosi nurodymais, gautais iš Sirijos, radikaliosios grupuotės "Islamo valstybė" (IS) kovotojų, pranešė Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas. Įtariamosios buvo sulaikytos netoli Paryžiaus Busi Sent Antuano priemiestyje esančios traukinių stoties, praėjus dienai po to, kai vykdant tą patį tyrimą buvo suimti dar du įtariamieji. Anot Prancūzijos vidaus reikalų ministro B. Cazeneuve'o, įtariama, jog sulaikytosios moterys rengėsi vykdyti "neišvengiamus" ir "žiaurius" veiksmus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.