aA
Seimas šeštadienį patvirtinto, kad buvęs Darbo partijos kandidatas Aurimas Truncė atsisakė Seimo nario mandato.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys
© DELFI / Kiril Čachovskij

Galimybė ateiti į Seimą A. Truncei atsirado, kai parlamentą rugpjūtį paliko „darbietis“ Vytautas Gapšys, tačiau Alytaus politikas pareiškė, kad jam nepriimtina eiti į parlamentą su šios partijos vėliava.

Darbo partiją A. Truncė paliko šių metų pavasarį. Šiuose Seimo rinkimuose jis dalyvauja kaip nepriklausomas kandidatas.

A. Truncei atsisakius Seimo nario mandato ir tai patvirtinus parlamente, į šią vietą pretenduoti galės dabartinis žemės ūkio viceministras Saulius Jakimavičius.

Jis BNS yra sakęs, kad svarstys galimybę tapti Seimo nariu, tačiau lems ir žemės ūkio ministrės „darbietės“ Virginijos Baltraitienės, Darbo partijos nuomonė. Viceministro ir parlamentaro pareigos, pagal įstatymus, nesuderinamos.

Vyriausioji rinkimų komisija V. Gapšio įgaliojimus Seime panaikino nuo rugpjūčio 8 dienos. Seimo mandato politikas atsisakė dėl teisėsaugos tyrimo. Pareigūnai politiką įtaria paėmus 25 tūkst. eurų kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.