aA
Rugsėjo 9 d. į Kybartų pataisos namus negrįžo nuteistasis A. Š. (gim. 1975 m.), kuriam dėl įgyto įstaigos administracijos pasitikėjimo ir teigiamo kompetentingų įstaigos tarnybų atstovų vertinimo bei atsižvelgus į minimalią pakartotino nusikalstamumo riziką, vadovaujantis Bausmių vykdymo kodekso 104 str. buvo suteikta trumpalaikė išvyka į namus.
Gavęs atostogų kalinys prisigėrė ir negrįžo į pataisos namus
© Vida Press

Nuteistajam nepasirodžius nustatytu laiku, Kybartų pataisos namų pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, atliko kompleksą paieškos priemonių ir sulaikė A. Š. Telšių rajone. Sulaikymo metu asmuo buvo neblaivus. Artimiausiu metu nuteistasis bus grąžintas į Kybartų pataisos namus, praneša Kalėjimų departamentas.

Dėl šio fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK Baudžiamojo kodekso 242 str. (vengimas atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.