aA
Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius absurdiškomis pavadino Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus kalbas apie spaudimą dėl Jono Basanavičiaus paminklo parinkimo vietos.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Premjeras Vilniaus mero pasisakymą dėl to, kad galėjo daryti spaudimą, jog J.Basanavičiaus paminklas atsirastų ten, kur to nori rėmėjai, vadina absurdiškais“, – BNS penktadienį sakė premjero atstovas spaudai Mindaugas Janulionis.

Jis pabrėžė, kad ministras pirmininkas yra sakęs, jog dėl paminklo vietos privalo susitarti sostinės savivaldybė ir Lietuvos nacionalinis muziejus.

Premjerui esą svarbu tik tai, kad paminklas J.Basanavičiui Vilniuje stovėtų 2018 metais, kai Lietuva minės valstybės atkūrimo šimtmetį.

Į apklausą Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) vykdamas Vilniaus mero socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino vaizdo įrašą, o jame užsiminė apie premjero spaudimą dėl paminklo vietos parinkimo.

„Prieš eidamas pas tyrėją visiems noriu pasakyti, kad Eligijus Masiulis niekada nespaudė, (...) o jeigu kas bandė spausti pastaruoju metu, tai taip keista buvo, kad dėl J.Basanavičiaus paminklo buvo turbūt vienas kokių trijų, keturių, penkių atvejų, kai kas nors bandė labai primygtinai įtikinėti ir galbūt net spausti, bet tai buvo toli gražu kiti asmenys. Tai šiuo atveju dvi frakcijos savivaldybėje iš viešų asmenų, tai yra „Tvarkos ir teisingumo“ bei Laisvės sąjungos frakcija, Nacionalinio muziejaus vadovybė, kadangi tarsi ir kuravo J.Basanavičiaus paminklo statymą, ir pas premjerą irgi taip pat turėjome pokalbių. Premjeras Algirdas Butkevičius irgi labai turėjo labai aiškų vaizdinį, kad reikia statyti ten paminklą, kur sponsoriams norisi (Sirvydo skvere - BNS)“, – teigė meras.

Teisėsauga įtaria, kad buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

E.Masiulis teigė, kad tarp klausimų, dėl kurių R.Kurlianskis galėjo duoti kyšį, buvo liberalų įtaka sostinėje parenkant vietą J.Basanavičiaus paminklui Vilniuje.

E.Masiulis šią savaitę pareiškė, kad iš R.Kurlianskio ėmė ne kyšį, o pasiskolino 90 tūkst. eurų investicijoms į nekilnojamojo turto projektus. Pats R.Kurlianskis parodymų teisėsaugai nėra davęs.

BNS