aA
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as penktadienį pareiškė, kad jo šaliai pavyko išardyti teroristų kuopelę ir užkirsti kelią potencialiai atakai, kai Paryžiuje praeitą savaitgalį buvo rastas dujų balionų prikrautas lengvasis automobilis.
F. Hollande'as: Prancūzija išardė teroristų kuopelę ir išvengė atakos
© Reuters / Scanpix

„Viena grupė buvo išardyta, bet esama kitų, – per vizitą Atėnuose sakė Prancūzijos vadovas. – Buvo sužlugdyta ataka.“

Praeitą sekmadienį automobilis, kuriame buvo vienas tuščias ir penki dujų pripildyti balionai, buvo rastas sostinėje netoli Dievo Motinos katedros, kur visada būriuojasi daugybė turistų.

Areštuotas dar vienas žmogus

Prancūzijos policija areštavo vienos iš trijų moterų, sulaikytų dėl Paryžiaus centre praėjusį savaitgalį rasto dujų balionų prikrauto automobilio, vaikiną, penktadienį pranešė su tyrimu susiję šaltiniai.

Ketvirtadienį vėlai vakare areštuotas vyras buvo žinomas žvalgybos tarnyboms dėl savo ryšių su radikaliaisiais islamistais, nurodė šaltiniai.

Šio vyro broliui yra taikomas kardomasis kalinimas dėl įtarimų, kad jis palaikė ryšius su džihadistu Larossi Abballa. Pastarasis birželį netoli Paryžiaus nužudė vieną policininką ir jo gyvenimo draugę.

Trys įtariamosios byloje dėl Paryžiaus centre netoli Dievo Motinos katedros aptikto automobilio su dujų balionais taip pat buvo areštuotos ketvirtadienį. Vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as sakė, jog manoma, kad moterys planavo išpuolius.

Viena iš tų moterų, automobilio savininko dukra, sulaikymo metu buvo pašauta. Pasak šaltinių, ji buvo prisiekusi ištikimybę džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS).

Vienas policijos šaltinis sakė, kad saugumo tarnybos ketvirtadienį paskelbė įspėjimą apie galimą išpuolį Paryžiaus geležinkelio stotyse ir priemiestyje, kuriame gyveno tos moterys.

Dėl automobilio su dujų balionais, kuris sekmadienį buvo aptiktas už vos kelių šimtų metrų nuo Dievo Motinos katedros, prie kurios nuolat būriuojasi minios turistų, jau anksčiau buvo sulaikyti keturi žmonės – du broliai ir jų merginos.

Šią savaitę per teisėsaugos reidus buvo suimti iš viso aštuoni įtariamieji, siejami su šiuo incidentu, dauguma jų – žinomi saugumo tarnyboms dėl savo ryšių su radikaliais islamistais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.