aA
Nors kalendoriuje jau kuris laikas ruduo vaizdas toks, lyg kiemuose ir toliau vaikštinėtų vasara. Ypač tai pajusime savaitgalį, kuomet termometrų stulpeliai pasieks 25 laipsnius šilumos. Ką gi, belieka džiaugtis puikiu oru, kol jie dar nesubjuro. Tiesa, tai nutiks dar negreitai.
Orai: savaitgalis bus ypatingas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Šeštadienį, pirmoje paros pusėje, daug kur vyraus nedidelis debesuotumas, galimas trumpas lietus. Įdienojus vietomis danguje dar supsis maži debesys, tačiau ir jie gana greitai ištirps. Numatomas pietvakarių krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, pirmoje paros pusėje, bus apie 15–17 laipsnių šilumos. Dieną oras sušils iki 23–26 laipsnių. Iš praplaukiančių debesų protarpiais gali palyti.

Pajūryje naktį negausiai lynos, o rytas išauš giedras. Tuo metu temperatūra sieks 18 laipsnių. Įdienojus švies saulė, temperatūra kils iki 21–22 laipsnių.

Sekmadienį kritulių nenumatoma, vyraus gražūs ir šilti orai. Pūs nepastovios krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune, nakties ir ryto metu, dangų gaubs debesys. Termometrai fiksuos 15–17 laipsnių. Įdienojus dangus išsigiedrins, oras įkais iki 24–26 laipsnių. Pajūryje pirmoji paros pusė bus apniukusi, temperatūra sieks 16–17 laipsnių. Dienos metu debesys sklaidysis, bus apie 19–20 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , ateinančios savaitės pradžioje oras atvėsti neskubės, tad ir toliau vyraus maloni šiluma. Lietaus debesų taip pat nesulauksime: bus saulėta ir sausa.

gismeteo.lt