aA
Vienas australų moksleivis, persirengęs Hitleriu, laimėjo prizą už geriausią kostiumą renginyje, kuriame dalyvavo ir žydų vaikai.
Australijoje A. Hitlerio kostiumą vilkintis moksleivis pasirodė renginyje, kuriame dalyvavo žydų vaikai
© Vida Press

Australijos mokykla, kurioje vyko renginys, penktadienį šį įvykį pavadino „nekalta klaida.“

Berniukas, apsirengęs kaip nacių lyderis ir turėjęs tam mokytojos leidimą, šią savaitę pasirodė privačiame Alis Springso Šv.Pilypo koledže, kuriame mokosi 12-18 metų moksleiviai.

Vaikino įvaizdis buvo toks geras, kad jis laimėjo prizą už geriausią kostiumą per renginį, kuriame taip pat dalyvavo mainų programos moksleiviai žydai iš vienos Melburno mokyklos, pranešė šalies radijas.

Šv. Pilypo koledžo direktorius Rogeris Herbertas sakė, kad šis žingsnis buvusi vertintojų klaida, o mainų studentų buvo atsiprašyta.

„Pakvietėme juos ir atsiprašėme. Jie buvo labai supratingi ir nuostabūs“, – sakė R.Herbertas nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC).

„Taip pat susisiekėme su jų mokykla ir paaiškinome, kas nutiko“, – pridūrė jis.

Šv. Pilypo koledžo pranešime sakoma, kad šis incidentas tebuvęs „nekalta klaida“ ir „labai skaudi pamoka visiems dalyvavusiems“.

„Tas moksleivis labai domisi istorija ir politika. Jis labai teisingai pasielgė paprašęs leidimo šiam „Knygų savaitės“ kostiumui“, – teigiama jame.

„Mokykla besąlygiškai atsiprašo už bet kokius įžeidimus. Peržiūrėsime saviškes tokių renginių organizavimo taisykles ir užtikrinsime, kad panašių dalykų niekada nebepasikartotų“, – sakoma pranešime.

R. Herbertas sakė, kad mokytoja, leidusi berniukui persirengti Hitleriu, jaučiasi „sugniuždyta“ dėl savo sprendimo.

„Dabar ji jaučiasi visiškai sugniuždyta dėl to, ką pasakė, ir aš esu sunerimęs dėl jos savijautos“, – teigė jis.

Jeremy Stowe-Lindneris, Melburno Bialiko koledžo direktorius, kur mokosi minėti žydų moksleiviai, pavadino incidentą „pamoka bendruomenei“.

„Suprantu, kad nenorėta nieko blogo“, – sakė jis ABC.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.