aA
Dar prieš per brangių virtuvės indų pirkimo kariuomenei istoriją atlikta gyventojų apklausa parodė, kad krašto apsaugos sistema šalyje pasitiki beveik 7 iš 10 žmonių.
Prieš „auksinių indų“ istoriją krašto apsauga pasitikėjo beveik 7 iš 10 žmonių
© Facebook nuotr.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rugpjūčio 20-30 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, 68 proc. gyventojų teigė pasitikį krašto apsaugos sistema (KAS), nepasitikėjimą išreiškė 26 proc., o 6 proc. respondentų šiuo klausimu neturėjo nuomonės. Piliečių pasitikėjimo rodikliu KAS rugpjūtį nusileido tik ugniagesiams (89 proc. pasitiki, 8 proc. nepasitiki) ir Bažnyčiai (69 proc. pasitiki, 22 proc. nepasitiki).

Lyginant su analogiška liepos mėnesio apklausa, gyventojų nuomonė apie krašto apsaugą beveik nekito – prieš mėnesį krašto apsauga taip pat pasitikėjo 68 proc. respondentų, nepasitikinčių buvo 1 proc. punktu daugiau. Pasitikėjimo reitingų lentelėje KAS užėmė 4 vietą po ugniagesių, policijos ir Bažnyčios.

Rugpjūtį gyventojai didžiausią pasitikėjimą taip pat reiškė policijai (67 proc. pasitiki, 30 proc. nepasitiki), Prezidento institucijai (66 proc. pasitiki, 27 proc. nepasitiki) ir Valstybės sienos apsaugos tarnybai (62 proc. pasitiki, 27 proc. nepasitiki). Lyginant su liepa, labiausiai krito pasitikėjimas policija (9 proc. punktais), reitingų lentelėje ši institucija smuktelėjo iš 2 į 4 vietą.

Kaip ir ankstesnių apklausų metu, respondentai labiausiai nepasitiki Vyriausybe (40 proc. pasitiki, 56 proc. nepasitiki), teismais (39 proc. pasitiki, 51 proc. nepasitiki) ir Seimu (29 proc. pasitiki, 68 proc. nepasitiki).

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.