aA
Trečiadienį iš gyvenimo pasitraukė 41 m. lazdijietis, kuriam kartu su dar vienu vyriškiu šių metų birželį Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai buvo pareiškę įtarimus dėl dviejų mažamečių dukrų tvirkinimo.
Lazdijuose iš gyvenimo pasitraukė dukrų tvirkinimu įtartas tėvas
© Vida Press

Vyriškio lavoną po vidurdienio nuosavame bute viename iš Lazdijų daugiabučių rado kaimynai. Pasak policijos pareigūnų, vyras pakėlė ranką prieš save pats, smurto žymių ant lavono nerasta. Lazdijų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Pagal pirminius liudytojų parodymus, nuo savaitgalio vyras girtavo. Taip esą švęstas jo žmonos sugrįžimas iš užsienio, kur moteris dirbo nuo praėjusio pavasario.

Jau anksčiau DELFI rašė, kad Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai aiškinasi seksualinio smurto prieš dvi nepilnametes lazdijietes aplinkybes.

Šią bylą tiria Alytaus policijos pareigūnai, kuruoja – Kauno apygardos prokuratūra. Ši byla kol kas neištirta.

2016 m. birželio 8 d. Lazdijuose buvo sulaikyti du vyrai. Vienas iš sulaikytųjų – nukentėjusiųjų mergaičių tėvas, kitas – jo sugėrovas. Sulaikymo momentu abu vyrai buvo visiškai girti.

Kartu su tėvu ir jo sugėrovu bute buvo ir dvi mažametės jo dukros – keturiolikmetė ir vienuolikmetė. Spėjama, kad vyresnioji taip pat buvo svaiginama, esą mergaitė pareigūnams sakė gėrusi sidro.

Mergaičių motina nusikaltimo metu buvo išvykus į užsienį, mergaičių globa rūpinosi tėvas, kuris nevengė taurelės.

Įtarimai dėl galimo seksualinio smurto prieš mažametes kilo kaimynams. Bendrabučio koridoriuje jie susitiko apdujusią vyresniąją mergaitę, kurios kaklas ir lūpos buvo nusėtos mėlynėmis. Tokios žymės būna nuo itin aistringų bučinių.

Iškviestai močiutei bei Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus pareigūnėms bei policijai keturiolikmetė papasakojo, kad penkias dienas „gulėjo su dėde ir bučiavosi“.

Esą bučinių nestokojo ir iš nuosavo tėčio, kai šis prasiblaivydavo tarp išgertuvių ir miego.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.