aA
„Wikileaks" įkūrėjas Julianas Assange'as kitą savaitę žada paskelbti dokumentus apie Hillary Clinton, kurie turės rimtų padarinių JAV prezidento rinkimų kampanijai.
J. Assange'as
J. Assange'as
© Reuters/Scanpix

Tai jis pareiškė stočiai „Fox-News", tačiau detalių neįvardijo. Manoma, kad dokumentai bus susiję su H. Clinton elektroninio pašto skandalu, informuoja agentūra dpa.

H. Clinton, kai buvo JAV valstybės sekretorė, nusižengdama taisyklėms, savo komunikacijai naudojo privatų elektroninį paštą. Tyrimą atlikęs Federalinis tyrimų biuras (FTB) pareiškė, kad politikė elgėsi „labai aplaidžiai", tačiau tai esą nėra baustinas elgesys.

J. Assange'as anksčiau ne kartą yra pabrėžęs, kad nepakenčia H. Clinton ir jos politikos. „Fox-News" jis sakė, kad H. Clinton prezidentavimas būtų pavojingas. Apie Donaldą Trumpą J. Assange'as nieko nepasakė.

J. Assange'as jau daugiau kaip ketverius metus gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone, kad išvengtų išdavimo Švedijai, kur jis kaltinamas seksualiniais nusikaltimais. Iš čia jis baiminasi būti perduotas JAV, kur jam gresia teismas dėl paslapčių atskleidimo.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.