aA
Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį tvirtai apgynė tai, kaip šios vyriausybė tvarkosi su praėjusiais metais į Vokietiją atvykusių migrantų antplūdžiu. Tačiau kanclerė prisipažino, kad dar daug ką reikia padaryti ir rimtai atsižvelgti į rūpesčius, lėmusius tai, kad išaugo parama prieš imigraciją nusiteikusiai nacionalistų partijai, rašo agentūra AP.
Angela Merkel
Angela Merkel
© AP / Scanpix

A. Merkel deputatams sakė, kad nuo pernai metų, kai į juos kreipėsi kanclerė, Vokietijai pavyko nueiti ilgą kelią, siekiant susidoroti su šalį užtvindžiusia migrantų banga. "Situacija daug kartų geresnė nei pernai, bet vis dar reikia padaryti daug dalykų", - sakė A. Merkel.

Pasak kanclerės, per praėjusius metus Vokietija pagreitino dideles galimybes pasilikti turinčių migrantų integracijos procesą, skyrė didesnį finansavimą mokykloms ir dirbo su miestais, ieškodama vietos problemų sprendimo būdų. Tačiau, anot A. Merkel, vis dar reikia gerinti mechanizmą, pagal kurį greičiau būtų apiforminti ir namo grąžinami migrantai, beveik neturintys galimybės gauti šalyje prieglobstį.

Kanclerė sakė, kad Vokietija, siekdama kovoti su terorizmu, taip pat sustiprino policijos ir saugumo pajėgas, bet pabrėžė, kad "terorizmas nėra nauja problema, kuri atsirado kartu su migrantais".

Vėlai antradienį paskelbtoje naujoje ataskaitoje vidaus reikalų ministerija teigė, kad, remiantis naujausiais duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį daugiau nei trečdaliu sumažėjo migrantų įvykdomų nusikaltimų skaičius. Daugiau nei pusė nusikaltimų - vagystės ir klastojimas, bei nemokumas už viešojo transporto bilietus. Šiek tiek daugiau nei 1 proc. (1 590 atvejų) migrantų įvykdytų nusikaltimų - seksualinio priekabiavimo atvejai ir grasinimai.

Šiais metais nuo sausio iki liepos Vokietija užregistravo 238 424 naujus atvykėlius. Šiuo metu per mėnesį atvyksta apie 16 tūkst. migrantų. Kanclerė parlamente pabrėžė, kad šiais metais skaičiai ženkliai sumažinti.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.