aA
Per uragano „Newton“ sukeltą smarkų bangavimą prie Kalifornijos pusiasalio Meksikos šiaurės vakaruose antradienį nuskendo krevečių žvejybos laivas ir žuvo du žmonės, o dar trys dingo, pranešė pareigūnai.
Uraganas Newton
Uraganas Newton
© AP / Scanpix

Dviejų nuskendusių žmonių kūnai buvo aptikti Las Barankaso paplūdimyje netoli La Riberos ir Pulmo kyšulio, sakė Kaboso civilinės saugos tarnybos vadovas Marco Antonio Vazquezas.

Nors žmonės buvo įspėti neplaukti į jūrą, „jie nepaisė saugos instrukcijų“, sakė M. A. Vazquezas ir pridūrė, kad nelaimė įvyko tarp Kalifornijos įlankos (Korteso jūros) ir Ramiojo vandenyno.

Nuo pirmadienio vakaro, kai pakilo smarkus vėjas, taip pat būgštaujant, kad audra gali sustiprėti, uostai buvo uždaryti mažiems laivams.

Pranešama, kad taip pat nuskendo vienas burinis laivelis, bet du jame buvusius žmones pavyko išgelbėti.

Paryčiais netoli Kaboso kurorto sausumą pasiekęs „Newton“ išrovė medžių ir išdaužė langų stiklų, bet didžiulės žalos šiame regione, kurį prieš dvejus metus nuniokojo galingas uraganas „Odile“, nepadarė.

2014 metų rugsėjį Kabosą užgriuvęs uraganas „Odile“ pareikalavo šešių žmonių gyvybių ir padarė milijardo dolerių žalą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.