aA
Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė Vyriausybės vadovui pateikė pranešimą apie nusišalinimą nuo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus ataskaitos svarstymo, vertinimo ir sprendimo priėmimo.
Virginija Baltraitienė ir Jonas Milius
Virginija Baltraitienė ir Jonas Milius
© DELFI

„Siekdama tinkamai vykdyti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje nuostatas, tarnybines pareigas vykdyti nešališkai, vengti interesų konflikto ir elgtis taip, kad nekiltų abejonių, kad toks konfliktas yra galimas, aš nusišalinau nuo sprendimų rengimo, svarstymo ir priėmimo VMVT direktoriaus J. Miliaus atžvilgiu Lietuvos Respublikos Vyriausybėje jam atsiskaitant už savo veiklą",- sakė V. Baltraitienė.

Rugpjūčio 17 d. Vyriausybė nusprendė, kad piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu įtariamas J.Milius lieka VMVT vadovu ir pavedė Žemės ūkio ministerijai įvertinti STT išvadą ir įpareigoti VMVT vadovą pateikti savo, kaip vadovo, veiklos ataskaitą už 2015 metus ir 2016 metų pirmąjį pusmetį, primena ELTA.

ŽŪM turėjo įvertinti, ar STT konstatuotos teisės aktų reguliavimo spragos VMVT bei vidaus kontrolės efektyvumo stoka galėjo būti sąlygota tarnybos vadovo veiklos trūkumo.

Trauktis iš pareigų J. Milių ragino Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Premjeras ir žemės ūkio ministrė, bet jis pats to padaryti nesutiko.

J. Miliui yra pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo, jam skirta kardomoji priemonė - pasižadėjimas neišvykti iš šalies. Į teisėsaugos akiratį taip pat pateko ir Seimo narys "tvarkietis" Petras Gražulis, kurį prokurorai apklausė kaip specialųjį liudytoją dėl prekybos poveikiu ir dokumentų klastojimo, tačiau šis atsisakė duoti parodymus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.