aA
Turkijos karo lėktuvai vėlų pirmadienio vakarą Šiaurės Irake sunaikino 12 taikinių, pranešė Turkijos kariuomenė. Buvo smogta regionui, kur, Ankaros teigimu, įsikūrusi Turkijoje uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) vadovybė, praneša „Reuters“.
Kariuomenė: Turkija Šiaurės Irake įvykdė oro antskrydžius
© AFP/Scanpix

Turkijos kariuomenės išplatintame pranešime rašoma, kad buvo bombarduojami taikiniai Šiaurės Irako Metinos ir Hakurko regionuose, tačiau daugiau detalių nepateikiama. Praeityje panašius oro antskrydžius Turkija taip pat vykdė prieš su PKK susijusius taikinius.

PKK jau tris dešimtmečius maištauja prieš Ankarą, reikalaudama suteikti kurdams autonomiją pietrytiniame Turkijos regione.

AP: teroro akto Bagdade aukų skaičius išaugo iki 12 žmonių

Tuo tarpu Irako sostinėje Bagdade sprogimo aukų skaičius išaugo iki 12 žmonių, dar 28 buvo sužeisti. Tai antradienį pranešė naujienų agentūra „The Associated Press“.

Anksčiau buvo pranešta apie septynis žuvusiuosius ir 14 nukentėjusiųjų.

Agentūros duomenimis, per sprogimą buvo sumaitota mažiausiai 15 automobilių. Atsakomybę už šį incidentą prisiėmė teroristinė „Islamo valstybės“ grupuotė.

Užminuotas automobilis buvo susprogdintas pirmadienio vakarą El Karados rajone, kur yra daug restoranų, parduotuvių ir prekybos centrų.

Naktį į liepos 3-iąją tame pačiame Bagdado rajone „Islamo valstybės“ smogikai įvykdė dvigubą teroro aktą, per kurį apie 300 žmonių žuvo, o šimtai buvo sužeisti. Šis išpuolis buvo vienas didžiausių pastaraisiais metais.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.